Mer Smak 1
MER SMAK / Maj Fint väder, student eller födelsed
ag? Servera en … Varsågod! a FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM! Sök på @coopsverige för att hitta Därför får du Mer Smak Du får den här tidningen för att du är viktig för oss på Coop. Mer Smak skickas till våra mest lojala medlemmar. Eftersom du är en av dem vill vi ge dig lite extra härlig matinspiration till såväl vardag som fest. Ekologiskt i Mer Smak En klöver framför en ingrediens i våra recept betyder att den finns som eko i din butik. Alla recept provlagas Alla recept i Mer Smak är provlagade. Du kan tryggt kasta dig över dem och vara säker på att mått, ingredienser och tider stämmer! (När vi provlagar använder vi vanlig ugn, inte varmluft.) oss på Instagram. Om du hellre läser Mer Smak digitalt finns vi på coop.se och Readly. SPARRIS, GRILL & GLASS GER LÖFTE OM SOMMAR DET ÄR SÅ härligt att laga mat ute! Och så här i början av sommaren, med de ljusa kvällarna, vill man ju aldrig gå in! Vad passar då bättre än en grillkväll? På sidan 10 finns massor av inspiration till grillen. Kycklingkebab är årets roliga nyhet. RÖRANDE GOTT. Föredrar du en het och rökig chipotle eller en krämig barbecue? Oavsett vilket passar Coops kycklingröror perfekt till wrapen eller som topping på bakpotatisen. Pris cirka: 23,95 kr. VARDAGSAKUTENS rätter, på sidan 42, är extra plånboksvänliga – vi väljer det lite enklare just för att ge utrymme till att kunna satsa extra på grillkvällar och andra festligheter. Och på tal om festligheter … Har du provat tagliata med flankstek? Det var förra årets stjärnskott på recepthimlen, och nu har den blivit en favorit för många. Vi kompletterar med några nya varianter: tagliata på lax och tagliata på brie. Så smidigt när man ska bjuda! Har du inte något stort fat, varför inte servera 8 Innehåll vegorecept i nr 3* 51 CleanSea, vinnarna av Änglamarkspriset 2022, rensar havet från plast. mer smak nr 3 2023 Tips & trix ..................................................... 7 Stora grilljobbet ......................................10 Prylar till grillen ................................ 25 Glass .............................................................26 Matcha mat & vin! .........................32 Försommarfest ....................................34 Grönt i säsong: ......................................38 Vardagsakuten ...................................42 + Trädgård Sparris FOTO: ANNA-LENA AHLSTRÖM på en plåt. Bläddra fram till sidan 34. ÄR DET NÅGOT som ger löfte om en kommande sommar är det väl glass? På sidan 26 finns Jessica Frejs mest somriga glassrecept. En fin försommar önskar jag er alla! Sara Begner är matkreatör och chef för Coop Provkök. Medlemssidorna ....................................51 Helg: Ljuvliga sallader ....................... 58 Barnens kockskola ..................................61 Saras söta .................................................... 66 Sockerkaksdessert 9 Pyssla om din trädgård! * ... och flera av de andra recepten kan du lätt göra vegetariska. 5 VARDAG S A K U TEN / B A R N E NS SNA B B A PA D T H A I / I SÄ S ONG: SPA R R I S TAGLIATA! Tre varianter med allt på ett fat Grillade grönsaker med t hemgjord labneh, sid 13. PINNE, STRUT, TÅRTA Alla älskar glass! NU TÄNDER VI GRILLEN! *!3A0B9A-aieicc! 7300190 084822 25 kr / #3 maj 2023 Sommarens grillfavoriter: Kycklingkebab • Lättrökt röding • Karréspett • T-bone steak • Grillade grönsaker … och massor av goda tillbehör ö Matglädje som ger eko! M a J t k r e NYTT på hyllan r e s s i c a F r e j