Mer Smak 1
GRILLADE GRÖNSAKER MED LABNEH & PAPRIKAMAJONNÄS T
ID: 45 MIN (+ 3 DAGAR FÖR HEMGJORD LABNEH) Paprikamajonnäsen gör allt! 4 PORTIONER k 1 aubergine, skivad k 2 zucchini, skivade k 1 röd paprika, delad i fyra k 1 knippe gul lök, delade k 8 skivor bröd k 1 kruka basilika k 1 dl olivolja k 2 dl gröna oliver 1 25 g labneh (se recept nedan) eller minimozzarella salt och svartpeppar RÖKT PAPRIKAMAJONNÄS k 2 dl majonnäs k 1 vitlöksklyfta, finhackad 2 tsk sambal oelek k 2 tsk rökt paprikapulver salt GÖR SÅ HÄR 1. Grilla aubergine, zucchini, paprika och lök och lägg i en skål. 2. Grilla brödet. Plocka några blad basilika till serveringen, mixa resten av basilikan med olivolja slätt med stavmixer. Vänd ihop basilikaoljan med de grillade grönsakerna, oliver och labneh/mozzarella. Smaka av med salt och peppar. 3. Blanda majonnäs, vitlök, sambal och rökt paprikapulver. Smaka av med salt. 4. Servera grönsakerna med brödet och paprikamajonnäsen. Labneh Blanda 500 g turkisk yoghurt (10 %) med 1 tsk salt och häll i sil med en ren kökshandduk. Låt yoghurten rinna av i kylen i 3 dagar, byt handduk varje dag. Rulla labnehbollar och lägg på kökshandduk ca 1 timme. Ät direkt eller lägg i olivolja för förvaring ca 3–5 dagar i kylskåp. mer smak nr 3 2023