Mer Smak 1
GRILLAD T-BONE STEAK MED POTATIS- & SPARRISSALLAD
TID: 45 MIN Parmesan och citron gör salladen så god. Perfekt till grillat kött och annat. 4 PORTIONER k 800 g T-bone steak k 400 g cocktailtomater på kvist k 2 msk olivolja fl ingsalt och grovmalen svartpeppar POTATISSALLAD k 800 g färskpotatis k 250 g grön sparris k 1 kruka basilika, grovhackad k 2 msk kapris k 1 dl riven parmesan k 3 msk olivolja k 1 citron, finrivet skal och saft GÖR SÅ HÄR 1. Potatissallad: Koka potatisen i lättsaltat vatten. Grilla sparrisen och dela i bitar. Vänd ihop potatis, sparris, hälften av basilikan, kapris, hälften av parmesanen, olivolja, citronskal (endast det gula) och citronsaft. Strö över resten av basilikan och parmesanen. 2. Grilla köttet på het grill 3–4 min per sida. Lägg åt sidan på grillen och låt vila ca 10 min eller tills innertemperaturen är ca 58-62°. Skiva vid servering och strö över salt och svartpeppar. 3. Grilla tomaterna några minuter, lägg på fat och ringla över olivolja, salta och peppra. 4. Servera potatissalladen med köttet och tomaterna. 16 mer smak nr 3 2023