Mer Smak 1
Mer Smak i samarbete med Fontana Recept på Smakko
mpisar till halloumi: Rucola & basilika Grillad persika & mynta Citron & kapris spenatknyten med halloumi och feta. ”Jag skulle aldrig sälja en produkt som jag själv inte skulle servera hemma på mitt middagsbord.” /Fontanas grundare Frixos Papadopoulos Sommarfavoriten halloumi! H Fontana är ett svenskt familjeföretag med rötter på Cypern. Dess grundare, Frixos Papadopoulos, tog halloumin och grekisk matkultur till Sverige på 80-talet. alloumi är en traditionell cypriotisk ost med spänstig karaktär. Att det är underbart gott att lägga halloumi på grillen har många upptäckt. Men den är även perfekt i matlagning, att exempelvis riva och använda i grönsaksbiffar. Har du testat att äta halloumi precis som den är? Den är jättegod att servera på en mingelbuffé, eller gör en sommartallrik med exempelvis bitar av vattenmelon, oliver eller grillad nektarin. Hyvlad halloumi på en bit bröd och ringlad flytande honung blir en somrig grekisk frukost. Våga testa! mer smak nr 7 2022 Visste du att … ✔ Halloumi är ursprungsskyddad och får bara tillverkas på Cypern. ✔ Halloumi måste produceras med en blandning av ko-, får- och getmjölk från Cypern. ✔ Varje bit halloumi kryddas med salt och torkad mynta, och viks för hand. ✔ Halloumi kan frysas. ✔ Halloumi håller upp till ett år i kylskåp! ✔ Halloumi innehåller upp till 21 procent protein. Det finns en grillost för alla! Till exempel både svensk och grekisk grilloumi, och ekologisk halloumi. 29