Mer Smak 1
ÄNTLIGEN GRILL! / Godaste rätterna Tips! Har du f
lera mindre formar så RABARBERPAJ MED HAVREGRYN TID: 40 MIN UGN: 175° Knäckig, och med underbar smak av kardemumma. Så är vår bästa rabarberpaj! 6 PORTIONER k 500 g rabarber i långa bitar k 1 dl strösocker k 1 msk potatismjöl k 1 msk grovmortlade kardemummakärnor k 150 g smör k 2 dl strösocker k ½ dl sirap k ½ dl grädde k 2 ½ dl havregryn k 1 ½ dl vetemjöl k 1 krm salt TILL SERVERING k vaniljglass eller annan god glass GÖR SÅ HÄR 1. Blanda rabarber, socker, potatismjöl och kardemumma i en pajform, ca 24 cm i diameter. 2. Lägg smör, socker, sirap och grädde i en kastrull och låt koka 5 min på svag värme. Rör ner havregryn, mjöl och salt i kastrullen. 3. Häll smeten över rabarbern i formen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 min. 4. Servera rabarberpajen med glass. använd dem. TIPS I TIDEN! Mer Smak i samarbete med Salakis Koreansk chiliyoghurt 4 PORTIONER • 2 dl Salakis Turkisk yoghurt • 1–3 msk koreansk chilipasta ”GoChuJang” • 1 msk pressad lime • 2 msk hackad färsk koriander INGEN SOMMAR UTAN SÅS! TURKISK YOGHURT Mild, med behaglig syra och krämig konsistens. Underbar till frukost och mellanmål, som den är eller med bär och frukt. Perfekt till kalla såser, röror, efterrätter, bakning och i matlagning där du värmer, men inte kokar, yoghurten. • salt och svartpeppar Turkisk yoghurt finns i storlekarna 2 dl, 500 g & 1000 g. Snabb kycklingwrap med Salakis tzatsiki TZATZIKI Salakis tzatziki är en underbart krämig och god tzatziki med krispig gurka och vitlök. Ljuvlig att servera till grillade rätter tillsammans med bröd och sallad. Såsen är färdig att servera – varsågod och njut! Producerad i Sverige på svensk mjölk, utan tillsatt socker och konserveringsmedel. 4 PORTIONER • 600 g kycklinglårfilé • 3 tsk torkad oregano • 100 g rucola • 4 tortillabröd • 100 g soltorkade tomater • 1 burk tzatziki 500 g • ev 1 kruka färsk oregano • salt och peppar • rapsolja till stekning GÖR SÅ HÄR 1. Värm ugnen till 175°. Hetta upp oljan i en stekpanna. Krydda kycklingen med torkad oregano, salt och peppar. Stek kycklingen i pannan tills den har fått lite färg och lägg sedan in den i ugnen i ca 5 minuter. 2. Lägg rucola i tortillabrödet, lägg på kycklingen, soltorkade tomater och ev färsk oregano. Ringla över tzatzikin, rulla ihop och servera. GÖR SÅ HÄR 1. Rör samman alla ingredienserna till en fin sås. 2. Smaka av med chili, salt, peppar och eventuellt en tesked honung. Passar bra till grillade kötträtter. (PRODUKTERNA FINNS PÅ STORA COOP. SORT IMENTET KAN VARIERA MELL AN BUT IKERNA . ) ▲