Mer Smak 1
Torsdag Fredag TOMATSOPPA MED QUESADILLAS TID: 30
MIN Gärna soppa! Om man får quesadillas till ... 4 PORTIONER k 1 gul lök, hackad k 2 vitlöksklyftor, hackade k neutral olja k 1 frp krossade tomater (400 g) k 1 grönsaksbuljongtärning 6 dl vatten k 2 msk torkad oregano k 1 krm grovmalen svartpeppar salt ev 2 tsk honung QUESADILLAS k 1 frp kokta linser (400 g), sköljda k 2 dl majs k 1 tsk malen spiskummin k 1 tsk paprikapulver s alt och grovmalen svartpeppar k 6 tortillabröd mer smak nr 3 2023 k 5 dl riven ost TILL SERVERING k 2 dl crème fraiche k 1 dl rostade solroskärnor k ev 2 msk hackad persilja GÖR SÅ HÄR 1. Stek lök och vitlök i olja några minuter. Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong och vatten. Koka ca 10 min. Tillsätt oregano och svartpeppar. Koka 10 min till. Smaka av med salt och ev honung. Mixa slätt med stavmixer. 2. Stek linser, majs, spiskummin och paprikapulver i lite olja några minuter. Smaka av med salt och peppar. 3. Lägg ut bröden. Lägg på hälften av osten, linsröran och avsluta med resten av osten. Vik ihop och stek i olja tills osten smält och bröden har fin färg. 4. Servera quesadillas med tomatsoppan toppad med crème fraiche, solroskärnor och ev persilja. KYCKLINGFÄRSPANNA MED KOKOSRIS TID: 30 MIN Huuur gott som helst! Kokosriset är här för att stanna. Och den heta färspannan också. 4 PORTIONER 500 g kycklingfärs k 1 msk neutral olja 1 tsk salt k 2 tsk röd currypasta k 2 dl kokosmjölk 2 dl vatten k 1 msk riven färsk ingefära k 250 g wokmix (frysta grönsaker) k ev ½ kruka mynta, hackad KOKOSRIS k 2 dl kokosmjölk 4 dl vatten k 3 dl ris 1 tsk salt k 1 tsk äppelcidervinäger Vill du också få hjälp av Sara? Sinar tiden, lusten eller orken? Har du problem med matvardagen? Mejla oss på info@coop.se, skriv ”Mer Smak, Vardagsakuten” i ämnesraden. Berätta om dig och din situation, och skicka gärna med en bild på familjen. GÖR SÅ HÄR 1. Kokosris: Koka kokosmjölk, vatten, ris, salt och vinäger på svag värme ca 25 min. 2. Stek färsen i olja under omrörning tills den är genomstekt, salta. Rör ner currypasta, kokosmjölk och vatten, låt koka ca 5–10 min. Vänd i frysta grönsaker och låt dem bli varma. 3. Garnera ev färspannan med mynta och servera med riset. 45