Mer Smak 1
SARAS SÖTA / Sockerkaksdessert MAGISKT GOTT! Nej,
det är ingen vanlig sockerkaka … Det är en extra ljuvlig sockerkaka där det brynta smöret och kolasåsen blir magi i kombination med bären. mums! SOCKERKAKA MED CITRON & BRYNT SMöR TID: 1 TIMME + TID ATT SVALNA UGN: 175° Perfekt till finfikat eller som dessert efter en mingelbuffé. 8 PORTIONER k 100 g smör k 1 ½ dl mjölk k 2 ägg k 2 dl strösocker k 1 msk vaniljsocker k 1 citron, finrivet skal k 3 dl vetemjöl 1 ½ tsk bakpulver TILL SERVERING k 250 g mascarpone k 1 citron, finrivet skal och saft 1 burk dulce de leche, (375 g) k 2 msk vispgrädde k 4 dl blandade bär GÖR SÅ HÄR 1. Bryn smöret ordentligt under omrörning. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,2 liter. 2. Blanda brynt smör med mjölk. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt, tillsätt finrivet citronskal, mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölkblandningen och rör snabbt ihop till en smet och häll i formen. 3. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Kolla med en sticka att kakan är färdig. Låt svalna. 2. Blanda mascarpone, citronskal (endast det gula) och citronsaft, 2 msk dulce de leche och grädde. Värm resten av dulce de lechen i mikrovågsugn eller i kastrull. 3. Servera sockerkakan med bär, mascarponekräm och dulce de leche. 66 mer smak nr 3 2023