Mer Smak 1
VARDAGSAKUTEN / Snabbt för liten peng Tisdag Onsd
ag FALUKORV MED HET BÖNRÖRA & KROSSAD POTATIS TID: 30 MIN UGN: 200° Det här är så gott! Hett och smakrikt och du blir skönt mätt om du har varit och tränat. 4 PORTIONER k 140 g bacon, skivat k 1 gul lök, hackad k 1 vitlöksklyfta, hackad k 1 frp blandade bönor (400 g), avsköljda k 400 g tomatsås k 2 tsk malen spiskummin k 2 tsk paprikapulver 1 tsk sambal oelek salt k 800 g falukorvsring k 2 msk sötstark senap k 2 msk ketchup k 2 dl riven ost k 800 g potatis k 2 msk smör k ev 1 msk hackad persilja 44 GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°. Lägg baconet i en ugnssäker form. Ställ i mitten av ugnen ca 5 min. Blanda ihop lök, vitlök, bönor, tomatsås, spiskummin, paprikapulver och sambal oelek. Smaka av med ½–1 tsk salt. Häll blandningen i formen med bacon och blanda runt. 2. Skär snitt nästan helt igenom korven och lägg den ovanpå bönröran. Bred korven med senap och ketchup och strö över ost. Ställ formen i mitten av ugnen ca 30 min. 3. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Lägg i smör och krossa med exempelvis en visp. 4. Strö ev persilja över korven. Servera med den krossade potatisen. PASTA MED TONFISK, RUCOLA & CITRON TID: 35 MIN Om du är tonfiskälskare kan det här vara din nya onsdagspasta. Gott och fräscht. 4 PORTIONER k 320 g spagetti 1 ½ msk salt k 3 dl grädde k 1 citron, finrivet skal och saft k ½–1 röd chili, skivad k 15 cm purjolök, skivad k 1–2 burkar tonfisk i vatten (à 160 g), avrunnen k 85 g parmesan, riven k 35 g rucola salt och svartpeppar k olivolja k citronklyftor e v 250 g kokta broccolibuketter GÖR SÅ HÄR 1. Koka pastan al dente i 3 liter vatten med salt. Spara pastavatten till att ha i såsen. 2. Koka upp grädden i en stor panna. Tillsätt citronskal (endast det gula) och citronsaft, chili och purjolök och ca 2 dl av pastavattnet. Koka någon minut. 3. Vänd i tonfisk och hälften av parmesanen. Vänd i pastan och hälften av rucolan och ev mer pastavatten. Smaka av med salt och peppar. 4. Servera pastan med resten av parmesanen, rucolan, olivolja, citronklyftor och ev broccoli. mer smak nr 3 2023