Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10 Midsommar ASIATISK SILL Otroligt frä
sch inläggning där ingefära, chili och färsk koriander ger spännande smak. CITRUSSILL Sill och citrusfrukter, en klassiker som står sig. Låt sillen dra i såsen ett dygn före servering. FÖR 10–12 PERSONER (BUFFÉ) 2 förpackningar 5-minuters inläggningssill (à 420 g) 3 dl majonnäs 1/2 dl färskpressad citronjuice rivet skal av 2 citroner rivet skal av 2 lime rivet skal av 2 apelsiner salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Blanda majonnäsen med citronjuice och citron-, lime- och apelsinskal. Smaka av med salt, peppar och ev lite mer citronjuice. 2.Skär sillen i sneda bitar och blanda med majonnäsen. Lägg i en burk med lock. Låt stå i kylen 1 dygn före servering. FÖR 10–12 PERSONER (BUFFÉ) 2 burkar inläggningssill (à 420 g) 3 dl vatten 2 dl socker 1 dl ättiksprit (12 %) 3–4 cm ingefära 4 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 kruka koriander GÖR SÅ HÄR: 1.Koka upp vatten, socker och ättika. 2.Skala och skiva ingefära och vitlök. Dela, kärna ur och skiva chilin. Lägg detta i lagen och låt svalna. 3.Skär sillen i sneda bitar och blanda med lagen. Grovhacka koriandern och blanda i. Lägg i en burk med lock. Låt stå i kylskåpet 1 dygn före servering. ÖRTSILL Sommarens färska örter är gott i sillen. Gör som Cajsa Warg, ta de örter du har! FÖR 10–12 PERSONER (BUFFÉ) 2 förpackningar 5-minuters inläggningssill (à 420 g) 4 dl plockade, blandade örter (t ex persilja, dill, dragon och basilika) 2 dl crème fraiche svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Finhacka örterna. Blanda med crème fraiche och 1 krm peppar. 2.Skär sillen i sneda bitar och blanda i. Lägg i en burk med lock. Låt stå i kylskåpet 1 dygn före servering. UGNSBAKAD REGNBÅGE MED VANILJDRESSING Fisk och vanilj är en spännande kombination. Gör dressingen en dag i förväg för kraftigare vaniljsmak. FÖR 10–12 PERSONER 1 1/2 kg benfri regnbågs- eller laxfilé 1 kg färskpotatis 1 bunt grön sparris (ca 250 g) Midsommarens starka… Här smaksatt med lime, citron och mynta. 2 vaniljstänger 2 dl olivolja 1 dl färskpressad citronjuice 1 påse blandad sallad (ca 150 g) 1 knippe rädisor (ca 200 g) 1/2 kruka basilika salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 150°C. Skrubba och koka potatisen. Låt sparrisen koka med de sista 2 minuterna. Kyl sparrisen i iskallt vatten. 2.Skär ett snitt i vaniljstängerna på längden. Skrapa ut innehållet. Blanda vaniljfröna med olja, citronjuice, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. 3.Skär fisken i portionsbitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Krydda med 1 tsk salt. Tillaga i ugnen 15–20 minuter. 4.Lägg upp fisken på ett stort fat med sallad, potatis, sparris, rädisor och basilikablad. Ringla över vaniljdressingen. För större effekt, lägg upp den färdiglagade fi sken på en bädd av salladsblad och skivade rädisor. 10 BUFFÉ 6 –7 • 2 010
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52
Buffé Sida 53
Buffé Sida 54
Buffé Sida 55
Buffé Sida 56
Buffé Sida 57
Buffé Sida 58
Buffé Sida 59
Buffé Sida 60
Buffé Sida 61
Buffé Sida 62
Buffé Sida 63
Buffé Sida 64