Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 INNEHÅLL 6 MIDSOMMARFEST I VÄXBO Växb
o i Hälsingland står som värd för årets midsommarbuffé. Här samsas lokal tradition med nya smaker. 17 STORT TÅRTKALAS Buffé fi rar 15 år med tårtkalas. Vi har valt fem av våra allra populäraste sommartårtor, alltifrån fl an till moussetårta. 17 21 PLOCK x 3 Nyskördat, het sommar samt glas, kopp och kanna är vinjetterna på tre härliga plocksidor. 27 BERITS BÄSTA SOMMARMAT Berit Paulsson har varit med sedan starten. Här får du både nya och gamla recept samt ett porträtt av henne. 21 46 »15 år som förändrat MATUTBUDET STORT« TIDEN GÅR FORT NÄR MAN HAR ROLIGT. En klyscha med viss sanningshalt. Det känns faktiskt som det var igår Buffé såg dagens ljus. Men samtidigt tycker jag att tiden för sisådär 15 år sedan känns väldigt avlägsen. Eller vad sägs om att behöva göra egna soltorkade tomater? Eller behöva ha recept på sweet chilisås och kokosmjölk, på grund av att dessa produkter var tämligen svårfunna i butik? I Buffés ungdom gick vi ständigt i otakt med handlarnas utbud. I alla fall kändes det så. Många skällde och svor. Varför mascarpone i midsommartårtan? Det räckte väl gott med vispad grädde… Och currypasta hit och tortelloni dit... Vad var det för fel på köttbullar? Förutom att vi fi ck en och annan handlare att koka över var det många läsare som högljutt klagade över konstigheterna. Speciellt de som rest både tio och femton mil för att komma över någon märklig produkt – och misslyckats. Kulmen nådde vi nog 1998. Lätt överambitiöst, eller kanske rättare sagt omdömeslöst, bestämde vi oss för att göra en hel tidning om japansk mat. Detta i samband med Nagano-OS. Kreativiteten var stor – i stort sett alla recept innehöll konstigheter… Redaktionsrådet beslöt därför att ICA skulle ta in en hel serie japanska produkter i sortimentet – för att undvika de befarade klagomålen. Dessvärre var inte tiden mogen. Den japanska sushitrenden skulle låta vänta på sig några år till. Wasabi, noriark, gari och andra konstigheter blev dammsamlare på centrallagret – tills bäst-före-datumet gick ut! Numera är inte detta med konstiga pro- panskma Detta i samban all tionsr japanska pro efarade kla Den japansk några on lagr dukter något större problem. Utbudet i butik har blivit helt fantastiskt. Och trots att jag är part i målet tycker jag att Buffé kan få ta åt sig lite av äran för detta. Nu väntar nya utmaningar. Men i det du h här extra tjocka jubileumsnumret nöjer vi oss med att fi ra med tårtor och annat gott – som alla kan göra! Hipp hipp hurra! Tony Wallin, chefredaktör 38 LÄTTLAGAT I BÅTEN Carl och Henrik Styvén är visserligen inbitna seglare, men viktigast är maten ombord. Här några goda smakprov. 44 BURKAT FÖR SOMMARKÖKET Sommarutfl ykt med liten packning, då är det perfekt att bara behöva blanda ihop några burkar till middagen! 46 FEST HOS ANNIKA SÖRENSTAM Vi har hälsat på hemma hos Annika Sörensam när hon bjuder familj och vänner på trädgårdsfest. 63 KRYSSA & VINN PRESENTKORT Lös sommarkrysset och tävla om 50 presentkort! »Du vet väl att du får Buffé som tack för att du väljer ICA«. RE EPTREGISTER RECEPTREGISTER Asiatisk sill 10 Avas punch 50 Bröd i stekpanna 41 Bönsallad med citron 40 Champagnegranité 13 Cheesecake med bär 18 Chokladdrömmar 25 Chokladgubbar 48 Citronlemonad 25 Citrussill 10 Couscoussallad 45 Flatbread med ädelost 53 Foliepaket med fi sk 43 Fuskig cheesecake 43 Gorgonzolaburgare 48 Grillade kycklingfi léer 54 Grillspett med salvia 31 Gubbröra med lax 39 Hemlagad färskost 33 Honungsrostad havre 32 Jordgubbar i maräng 37 Jordgubbsfl an 18 Jordgubbsmarmelad 13 Jordgubbssalsa 21 Kall grönsakssoppa 8 Kanapé med abborre 9 Kikärtscurry med aprikos 44 Kokospannkakor 45 Krusbärskyckling 29 Körsbärskaka 33 Långbakad högrev 13 Läckraste jordgubbstårtan 18 Matvetesallad 41 Melon- och fetaostspett 50 Midsommartårta 17 Moussetårta 18 Mozzarellasallad 28 Mumsiga potatisplättar 9 Pickles på grönsaker 11 Potatis- och morotskaka 13 Potatis- och sparrissallad 40 Rapsaioli 31 Risoni-otto 44 Salig röra 23 Sallad Niçoise 39 Sillbruschetta 28 Silltårta 37 Sista-minuten-sås 21 Små persikopajer 55 Sommardrink 7 Sommartårta med hallon 15 Sparrispasta med korv 32 Spenatsallad med ädelost 54 Spread med parmesan 50 Strömming Melba 11 Svalkande iste 25 Tomatsoppa med lax 44 Tonfi sksallad med matvete 45 Tortellini med ädelostsås 45 Ugnsbakad regnbåge 10 Ugnsstekt biff med kapris 37 Vegetariska tacowraps 44 Vinkokta fänkålsmusslor 41 Äggakaka med skinka 27 Örtkryddsmör 23 Örtsill 10 BUFFÉ 6 –7 • 2 010 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52
Buffé Sida 53
Buffé Sida 54
Buffé Sida 55
Buffé Sida 56
Buffé Sida 57
Buffé Sida 58
Buffé Sida 59
Buffé Sida 60
Buffé Sida 61
Buffé Sida 62
Buffé Sida 63
Buffé Sida 64