Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43 Lättlagat i båten FOLIEPAKET MED FIS
K OCH GRÖNT Ta vara på fångsten eller leta efter din favoritfisk i fiskdisken. Den här rätten kan också göras helt vegetarisk. FÖR 4 PERSONER 250 g skinn- och benfri laxfilé 250 g vit fiskfilé, t ex sej 500 g små potatisar 1 liten purjolök 1 morot 1 gul lök 150 g champinjoner 1 ask körsbärstomater (250 g) 1 dl finskuren dill 2 dl vispgrädde 2 dl torrt vitt vin 1 citron salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Skrubba och skär potatisen i hälften. Ansa och skär purjolöken i strimlor. 2.Skala, halvera och skär morot och lök i tunna skivor. Skär svampen i mindre bitar. 3.Skär fisken i 3–4 cm stora bitar. 4.Riv av 4 rejäla ark med aluminiumfolie. Fördela potatis, purjolök, morot, gul lök, svamp, tomat och dill på arken. Krydda varje ark med 1 krm salt och 1 krm peppar. 5.Vik ihop foliepaketen något. Häll i grädde och vin innan de försluts. Lägg på grillen i ca 10 minuter. 6.Öppna paketen och lägg i fisken. Krydda med 1 krm salt i varje paket. Förslut paketen igen och fortsätt grilla ytterligare ca 10 minuter. FÖR ALLA? Fri från gluten- och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. FUSKIG CHEESECAKE Den här cheesecaken behöver varken bakas i ugn eller frysas. En given sommarhit! FÖR 4 PERSONER 200 g färskost av philadelphiatyp 1 1/2 dl kondenserad mjölk juice och skal av 1 lime 4 digestivekex färska bär att garnera med GÖR SÅ HÄR: 1.Blanda färskost, kondenserad mjölk, limejuice och limeskal. Krossa kexen grovt och fördela i 4 små glas. Toppa med färskostkrämen och färska bär. FÖR ALLA? Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex från Semper. Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från ägg, men kontrollera kexen. BUFFÉ 6 –7 • 2 010 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52
Buffé Sida 53
Buffé Sida 54
Buffé Sida 55
Buffé Sida 56
Buffé Sida 57
Buffé Sida 58
Buffé Sida 59
Buffé Sida 60
Buffé Sida 61
Buffé Sida 62
Buffé Sida 63
Buffé Sida 64