Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39 FLER TIPS PÅ ENKEL SOMMARMAT • En bi
t knäckebröd med inlagd ansjovis smakar ljuvligt på havet. • Koka torkad tortellini och servera med pesto på burk. • Päron är en frukt som håller! Servera med ost och skinka till förrätt, lägg i en gryta eller skär ner i en fruktsallad. • Köp lokala delikatesser och kombinera med något gott från båtköket – Carl och Henrik brukar köpa rökta räkor när de ligger i hamnen på Åstol och servera med sin egen aioli. • Tänk buffé – ta fram vad som finns – ostar, knäckebröd, pesto, soltorkade tomater, skinka… •Alla former av bönor är praktiskt ombord. • Kikärter kan användas på olika sätt – i en sallad, en god gryta eller mosade i en hummus. GUBBRÖRA MED LAX En klassiker som alltid är helrätt en sommarkväll. Här med lax i stället för matjessill. Bjud med knäckebröd från båtskafferiet. FÖR 4 PERSONER 2 ägg 1 rödlök 100 g gravad eller kallrökt lax 1/2 dl finskuren dill peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Koka äggen 4–5 minuter. Skala och finhacka lök och ägg. Skär laxen i små bitar. 2.Blanda allt och krydda med 1 krm peppar. Servera med knäckebröd. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Gör äggfri: ersätt äggen med t ex mozzarellaost. SALLAD NIÇOISE Vi byter ut den typiska tonfisken i den här somriga salladen mot rökt makrill i stället. FÖR 4–6 PERSONER 1 kg färskpotatis 400 g rökt makrill 2 schalottenlökar 1 burk haricots verts (400 g) 1 1/2 dl oliver, t ex kalamata 1 ask körsbärstomater (250 g) 3 hårdkokta ägg 1 påse sallad, gärna med frisée (150 g) ev gräddfil olivolja flingsalt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Koka potatisen . Låt svalna något. Skär potatisen i bitar. Dra bort skinnet från makrillen och dela den i bitar. Skala och skär löken i tunna skivor. 2.Blanda makrillen med potatis, lök, avrunna haricots verts, oliver och tomater samt 3 msk olja. 3.Skala och skär äggen i klyftor. Blanda makrillblandningen med salladen precis före servering. Garnera med äggklyftor. Strö över lite flingsalt och mal över lite svartpeppar. Servera gärna med en klick gräddfil. FÖR ALLA? Fri från gluten. Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil. Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour supreme. Gör äggfri: uteslut äggen och bjud ev med mozzarellaost i stället. BUFFÉ 6 –7 • 2 010 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52
Buffé Sida 53
Buffé Sida 54
Buffé Sida 55
Buffé Sida 56
Buffé Sida 57
Buffé Sida 58
Buffé Sida 59
Buffé Sida 60
Buffé Sida 61
Buffé Sida 62
Buffé Sida 63
Buffé Sida 64