Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44 Mat för små kök & ryggsäck Tips! Pac
ka med en bit parmesan och riv ner mot slutet i risoniotton för extra krämig utelyx. Tips! Tacowrapsen är goda som de är, men färska grönsaker och en klick gräddfil är aldrig fel. RISONI-OTTO MED TORKAD SVAMP Perfekt rätt för spritköket! Torkad svamp kan ersättas av 1 burk champinjoner. FÖR 4 PERSONER Lägg ca 30 g torkad svamp i vatten ca 15 minuter. Koka 5 dl risoni i 1 1/2 liter vatten ca 9 minuter. Låt svampen rinna av. Blanda ner den och 2 påsar koppsoppa med svampsmak i risonin. Låt koka ytterligare ett par minuter. Krydda ev med svartpeppar. Toppa gärna med vildmarkschips. FÖR ALLA? Gör glutenfri: ersätt risoni med quinoa, ris, majs eller bönor. Välj lämplig soppa. Gör laktos- och mjölkproteinfri: välj soppa utan mjölkprodukt eller använd buljongtärning. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i soppan. 44 BUFFÉ 6 –7 • 2 010 KIKÄRTSCURRY MED APRIKOSER Håller värmen en blåsig dag till havs. Blir ett stadigt vandrarmål med torkade grytbitar av sojafärs. FÖR 4 PERSONER Värm 2 burkar grytbas massaman curry (à 400 g). Blanda i 1 förpackning avrunna, sköljda kikärter (380 g) och 1 liten burk kokosmjölk (165 g). Klipp ner 5–6 torkade aprikoser. Servera grytan med 2 påsar boil-in-bag-ris (à 125 g), t ex vildrismix. Toppa gärna med rostade salta mandlar eller cashewnötter. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. VEGETARISKA TACOWRAPS Köttälskare kan tillsätta 1–2 ölkorvar i mindre bitar. Tortillabröd håller länge i obruten förpackning. FÖR 4 PERSONER Blanda 1 påse vegetarisk tacomix (ca 80 g) med 2 förpackningar chili sin carne (à 380 g). Låt småkoka 3–4 minuter. Servera tacoröran i mjuka tortillabröd med 1 burk guacamole (250 g) och 1 burk grön chili (ca 110 g). FÖR ALLA? Gör glutenfri: använd glutenfritt specialbröd. Läs innehållsdeklarationerna. Gör laktos- och mjölkproteinfri: uteslut guacamole och bjud i stället med färsk avokado. Läs innehållsdeklarationerna. Fri från ägg, men läs innehållsdeklarationerna. TOMATSOPPA MED LAX & MUSSLOR Låt gärna ca 2 dl risoni koka klart i tomatsåsen innan laxbollar och musslor tillsätts. FÖR 4 PERSONER Värm 2 förpackningar pastasås med basilika (à 390 g). Spä med ca 2 1/2 dl torrt vitt vin eller vatten. Blanda ner 1 burk laxbollar i tomatsås (375 g). Låt småkoka någon minut. Vänd ner 1 ask rökta musslor i olja (105 g). Låt dem bli varma. Bjud gärna tomatsoppan med en bit bröd. En klick aioli eller crème fraiche är gott till. FÖR ALLA? Gör glutenfri: ersätt risoni med ris eller bönor. Gör ägg-, laktos- och mjölkproteinfri: välj lämpliga fiskbullar och tillbehör.
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52
Buffé Sida 53
Buffé Sida 54
Buffé Sida 55
Buffé Sida 56
Buffé Sida 57
Buffé Sida 58
Buffé Sida 59
Buffé Sida 60
Buffé Sida 61
Buffé Sida 62
Buffé Sida 63
Buffé Sida 64