Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 Färskpotatis.Tänk på att Tips koka f
ärskpotatisen i rikligt med saltat vatten, ca 1 msk salt per liter vatten, och att inte koka den för länge. Öl & snaps. Pilsner, svagdricka och veteöl från Helsinge ångbryggeri samt en egen kryddad snaps bjuds till vår midsommarbuffé. STRÖMMING MELBA Melba på köksspråk betyder helt enkelt bröd. Här vilar strömmingen på ett knaprigt sådant. Färg är viktigt för krögaren på Växbo Krog. Så färskpotatisen är dekorerad med massor av gröna blad. FÖR 10–12 PERSONER 500 g strömmingsfiléer 2 msk finriven pepparrot 1 dl skånsk senap 2 msk whisky (kan uteslutas) 1 dl vetemjöl 1 dl ströbröd 10 skivor tunt skuret vitt bröd smör till stekning salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Blanda pepparrot med senap och whisky. 2.Klipp ev bort ryggfenan på strömmingen. Lägg ut filéerna med skinnsidan ner. Fördela senapsblandningen på och lägg ihop filéerna två och två. 3.Blanda mjöl och ströbröd med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Vänd filéerna i mjölblandningen. 4.Stek dem gyllenbruna i smör, ca 2 mi n uter på varje sida. 5.Stek samtidigt brödskivorna gyllenbruna i smör (eller rosta dem). Servera strömmingen på bröden. Toppa med pickles (se recept). FÖR ALLA? Gör glutenfri: använd enbart glutenfritt ströbröd i paneringen och uteslut vetemjölet, välj glutenfritt specialbröd. Gör laktosfri: kontrollera ströbröd och vitt bröd. Byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: kontrollera ströbröd och vitt bröd. Byt smör mot mjölkfritt matfett. Gör äggfri: kontrollera ströbröd och vitt bröd. PICKLES PÅ GRÖNSAKER Gott tillbehör till strömmingen men som även fungerar fint till rökt fisk eller kött. Skär 3 fänkål (600–700 g) och 1 gurka (ca 500 g) tunt. Koka upp 2 dl socker, 2 dl ättiksprit (12 %) och 2 dl vatten. Tillsätt fänkålen och koka 1 minut. Tillsätt gurkan och koka ytterligare 1 minut. Ta från värmen och låt svalna. Servera grönsakerna kalla. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. BUFFÉ 6 –7 • 2 010 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52
Buffé Sida 53
Buffé Sida 54
Buffé Sida 55
Buffé Sida 56
Buffé Sida 57
Buffé Sida 58
Buffé Sida 59
Buffé Sida 60
Buffé Sida 61
Buffé Sida 62
Buffé Sida 63
Buffé Sida 64