Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32 Recept för lata dagar HONUNGSROSTAD
HAVRE Gott att varva med yoghurt, bär och frukt till en fräsch dessert. Här har jag valt hallon och persikor. GER CA 12 DL 1 liter havregryn 1 msk kanel 1 dl vatten 1 dl flytande honung rapsolja, salt GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 200°C. Blanda havregryn och kanel med 1/2 tsk salt i en bunke. 2.Rör ihop vatten och honung med 3 msk rapsolja. Tillsätt det i den torra blandningen och blanda runt. 3.Häll ut blandningen i en långpanna. Rosta mitt i ugnen 15–20 minuter. Rör om några gånger under tiden. Låt kallna. Häll upp i burk med tätt lock. SPARRISPASTA MED KRYDDIG KORV En smakrik pasta där nyskördad sparris från Skillinge spelar huvudrollen. FÖR 4 PERSONER 300 g pasta, t ex pappardelle 300 g kryddstark korv, t ex salsiccia 1 bunt grön sparris (250 g) 1/2 dl färskpressad citronjuice rivet skal av 1/2 citron 1/2 dl hackad persilja smör flingsalt, svartpeppar 32 BUFFÉ 6 –7 • 2 010 GÖR SÅ HÄR: 1.Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. 2.Skär korven i små bitar. Fräs den i 1 msk smör i en stekpanna. 3.Skär bort den nedre torra delen på sparrisen. Dela och koka den i lättsaltat vatten 2–3 minuter. 4.Häll av sparrisen och blanda med 3 msk smör, citronjuice, citronskal, persilja och korv. Krydda med salt och peppar. Blanda med den nykokta pastan. FÖR ALLA? Sparrispasta med kryddig korv. Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta, kontrollera korven. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett, kontrollera korven. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, kontrollera korven. Gör äggfri: använd äggfri pasta, kontrollera korven. Hemlagad färskost med mynta. Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfritt färskostalternativ. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskostalternativ. Honungsrostad havre. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Gör glutenfri: använd ”Ren havre” från Semper Körsbärskaka med lavendel. Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, kontrollera ströbrödet, bjud med laktosfri grädde. Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, kontrollera ströbrödet, byt grädden mot havrebaserad gräddersättning.
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52
Buffé Sida 53
Buffé Sida 54
Buffé Sida 55
Buffé Sida 56
Buffé Sida 57
Buffé Sida 58
Buffé Sida 59
Buffé Sida 60
Buffé Sida 61
Buffé Sida 62
Buffé Sida 63
Buffé Sida 64