Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 2005 MOUSSETÅRTA MED RABARBER & JORD
GUBBAR En riktig sommardröm med smak av vanilj, rabarber och jordgubb! GER 8–10 BITAR 3 dl skalad och skuren rabarber (ca 200 g) 1 dl socker 3 dl tjock vaniljkräm (t ex marsànkräm) 2 färdiga tårtbottnar 1 liter jordgubbar 200 g färskost av philadelphiatyp 1 1/2 dl vispgrädde 1 dl socker 6 gelatinblad 1/2 liter blandade färska bär till garnering GÖR SÅ HÄR: 1.Koka rabarbern med sockret till en mjuk kompott. Låt kallna. Blanda den med vaniljkrämen, hemlagad eller tillagad enligt anvisning på förpackning. 2.Lägg den ena tårtbottnen i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Bre på rabarber- och vaniljsmeten. Lägg på den andra tårtbottnen. 3.Snoppa och mixa jordgubbarna släta med stavmixer eller i matberedare. 4.Vispa ihop färskost, vispgrädde och socker till en slät massa. Vänd ner de mixade jordgubbarna i ostsmeten. Vispa slätt. 5.Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. Ta upp och smält dem i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i lite av jordgubbssmeten. Blanda ner resten av smeten. Häll smeten ovanpå tårtan. Ställ kallt 2–4 timmar. 6.Garnera tårtan med de färska bären strax före servering. 2001 CHEESECAKE MED BÄR »Bakad« cheesecake på klassiskt vis. Lite finrivet citronskal är gott i fyllningen. GER 8–10 BITAR 15 digestivekex 125 g smält smör FYLLNING 400 g färskost av philadelphiatyp 2 ägg 1 dl socker 1 tsk vaniljsocker 1 liter blandade bär GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 200°C. Mixa kex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 2.Grädda i 8–10 minuter. 3.Rör osten mjuk. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ihop ost och äggblandning med vaniljsockret. Häll detta i formen och grädda ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite dallrig när du tar ut den. Låt den svalna, ställ i kylen. 4.Dela jordgubbarna och lägg dem på tårtan strax före servering. 1998 JORDGUBBSFLAN MED LIMESÖTAD PHILLYCRÈME Som en stor bakelse! Fräsch limekräm på frasig smördegsbotten med söta jordgubbar. GER 8–10 BITAR 1 paket kyld smördeg på rulle (250 g) 2 dl vispgrädde 200 g färskost av philadelphiatyp 2 msk florsocker finrivet skal och färskpressad juice av 1 lime 1 liter jordgubbar citronmeliss till garnering GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 225°C. 2.Rulla ut smördegen på en ugnsplåt (behåll papperet under). Picka smördegen med en gaffel. Grädda på näst nedersta falsen 12–15 minuter. 3.Efter halva tiden, dra ut plåten och picka degen ett par gånger så att den sjunker. Ta ut och låt svalna på ett galler. 4.Vispa samman grädde, färskost, florsocker, limeskal och limejuice. Vispa till en tjock, fluffig konsistens. Fördela krämen jämnt över smördegen. 5.Skär jordgubbarna i bitar. Garnera med dem och ev citronmeliss. Servera gärna med ett glas svalt sauternesvin. 2000 LÄCKRASTE JORDGUBBSTÅRTAN Apelsin, röd vinbärsgelé och vit choklad ger spännande smak till denna vackra tårta. GER 8–10 BITAR 1 apelsin 1 färdig tårtbotten (3-delad, 340 g) 1 liter jordgubbar 1/2 dl röd vinbärsgelé apelsinstrimlor till garnering MOUSSE 100 g vit blockchoklad 3 dl vispgrädde 3 äggulor 1 msk florsocker GÖR SÅ HÄR: 1.Pressa juicen ur apelsinen och skeda den över bottnarna. Låt stå och dra medan resten görs. 2.Mousse: Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna lite men inte stelna. Vispa grädden. 3.Vispa gulor och florsocker i en annan skål och vänd ner grädden. 4.Rör ner den smälta chokladen i grädden. Lägg ihop tårtan med chokladmousse mellan bottnarna och runt om. 5.Lägg jordgubbar över hela tårtan. 6.Smält gelén på svag värme och vispa den slät. 7.Lägg i skalstrimlorna och ge dem ett hastigt uppkok. Lyft upp dem och låt rinna av på hushållspapper. 8.Glasera jordgubbarna med lite gelé och garnera med apelsinstrimlorna. SUGEN PÅ FLER TÅRTOR? Från och med den 22 juni presenterar vi ytterligare 10 tårtfavoriter på www.ICA.se/buffe. 18 BUFFÉ 6 –7 • 2 010 Moussetårta med jordgubbar & rabarber Trenden att lägga mousse på tårta kom starkt i mitten av 2000-talet. Det här är kanske den bästa moussetårtan av dem alla! Läckraste jordgubbstårtan »Lägg mosade jordgubbar eller jordgubbssylt mellan varje lager på tårtan«, tipsar en trogen Bufféläsare. Spritsa grädde runt kanten för en proffsig inramning. FÖR ALLA? Midsommartårta. Gör glutenfri: gör hemlagad lemon curd. Gör laktosfri: kontrollera innehållet i lemon curd och bjud med lämpligt tillbehör. Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i lemon curd och bjud med lämpligt tillbehör. Innehåller ägg. Hemgjord lemon curd. Fri från gluten. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: byt smör
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52
Buffé Sida 53
Buffé Sida 54
Buffé Sida 55
Buffé Sida 56
Buffé Sida 57
Buffé Sida 58
Buffé Sida 59
Buffé Sida 60
Buffé Sida 61
Buffé Sida 62
Buffé Sida 63
Buffé Sida 64