Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33 HEMLAGAD FÄRSKOST MED MYNTA Enkelt a
tt göra själv och gott till sommarens alla bär och frukter. FÖR 4 PERSONER 500 g kesella (10 %) 1/2 dl hackad mynta salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Häll kesellan i ett kaffefilter. Låt rinna av i kylen ca 1 dygn. 2.Blanda kesellan med 1 tsk salt, 1 krm peppar och mynta. 3.Forma till små runda ostar och lägg dem i stora muffinsformar av papper. 4.Låt stå i kylen minst 1 timme. Knyt ev runt lite bastsnöre. 5.Servera osten med nötter, jordgubbar och rabarberkompott eller flytande honung. KÖRSBÄRSKAKA MED LAVENDEL En jättegod och lättlagad kaka som man bara rör ihop. Använd färska lavendelblommor eller torkade. Kakan ska precis stanna i mitten och får inte gräddas för länge. GER CA 8 BITAR 3 dl körsbär 1 msk flytande honung 1 tsk kanel 3 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 2 dl socker 3 ägg 1 dl flytande matfett 1 tsk hackad lavendel (kan uteslutas) flytande matfett till stekning och formen ströbröd till formen GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 175°C. 2.Kärna ur körsbären. Fräs dem lätt i 1 msk matfett i en stekpanna. Ta upp dem och rör i honung och kanel. 3.Smörj och bröa en rund form, ca 23 cm i diameter. Blanda vetemjöl och bakpulver. 4.Vispa ihop socker och ägg. Rör i 1 dl matfett, lavendel och mjölblandningen. 5.Bre ut smeten i formen och lägg i körsbären. 6.Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. 7.Sikta ev över lite florsocker och servera med vispad grädde. BUFFÉ 6 –7 • 2 010 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52
Buffé Sida 53
Buffé Sida 54
Buffé Sida 55
Buffé Sida 56
Buffé Sida 57
Buffé Sida 58
Buffé Sida 59
Buffé Sida 60
Buffé Sida 61
Buffé Sida 62
Buffé Sida 63
Buffé Sida 64