Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 Den maffi ga stenmuren och den sköna
grönskan med bland annat olivträd ger en lätt provensalsk inramning till den annars så skånska trädgården. Recept för lata dagar GRILLSPETT MED SALVIA Fläskkarré blir saftigt och gott på spett. Varva köttet med rökt fläsk och lagerblad som ger extra smak. FÖR 4 PERSONER 600 g fläskkarré i bit 4 skivor varmrökt sidfläsk (ca 200 g) 12 lagerblad 1 vitlöksklyfta 1 msk färsk hackad salvia olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Skär fläskkarrén i 2–3 cm stora bitar. 2.Blanda 1 msk olja med 1 tsk salt och 2 krm peppar i en bunke. 3.Lägg i fläskkarrén och rör om. Skär sidfläsket i 3 cm breda bitar. 4.Trä upp kött, fläsk och lagerblad på 4 grillspett. 5.Skala och pressa vitlöken. Blanda den med salvia och 2 msk olja. 6.Grilla spetten runt om ca 10 minuter. Pensla på vitlöksoljan. 7.Servera med rapsaioli, se sidan 32, och gärna rostade grönsaker med oliver samt grillade citronhalvor. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Rapsaioli. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg. RAPSAIOLI Det är så roligt att använda vår svenska, nötdoftande olja i en smakrik aioli. Direkt från de vackra gula rapsfälten. Rör ihop 1 äggula och 1/2 tsk dijonsenap i en skål. Vispa i 1 dl kallpressad rapsolja, först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaksätt med 2 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk färskpressad citronjuice, 1 krm salt och 1/2 krm peppar. BUFFÉ 6 –7 • 2 010 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52
Buffé Sida 53
Buffé Sida 54
Buffé Sida 55
Buffé Sida 56
Buffé Sida 57
Buffé Sida 58
Buffé Sida 59
Buffé Sida 60
Buffé Sida 61
Buffé Sida 62
Buffé Sida 63
Buffé Sida 64