Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 Berits sommarKOKBOK Recept för lata
dagar ÄGGAKAKA MED PAPRIKA OCH KRISPIG SKINKA Här doftar den skånska omeletten av Provence. FÖR 4 PERSONER 5 ägg 4 dl mjölk 1 dl vetemjöl ca 120 g lufttorkad skinka i skivor 1/2 burk grillad paprika (ca 100 g) 1/2 dl hackad basilika smör, salt GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 225°C. 2.Vispa ihop hälften av mjölken med vetemjöl och 3/4 tsk salt. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Vispa till en jämn smet. 3.Lägg skinkan på en bakpappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 6 minuter. Låt svalna på hushållspapper. 4.Låt paprikan rinna av och skär den i bitar. 5.Fräs paprikan i 1 1/2 msk smör i en stekpanna (ca 26 cm i diameter). Häll i äggsmeten och basilikan. Sänk värmen och stick, under det att äggsmeten stelnar, här och där med en stekspade så lös smet kan rinna ner. Den är färdig när all äggsmet stelnat. Servera äggakakan med skinkan och gärna en tomatsallad. FÖR ALLA? Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och byt smör mot mjölkfritt matfett. »På Österlen lagar jag mat av skånska råvaror med doft och smak av Medelhavet. Genom att bygga en hög mur av natursten har vi skapat skydd från vinden och ett gynnsamt klimat för sydeuropeiska växter i vår lilla trädgård. Och visst påverkar miljön även vår matlagning. De skånska råvarorna kryddas och tillagas med stor inspiration från Medelhavsländerna. Att sedan sitta och äta långa avslappnande måltider bland vinrankor, olivträd och doftande örter förstärker känslan.« AV BERIT PAULSSON FOTO LARS PAULSSON BUFFÉ 6 –7 • 2 010 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52
Buffé Sida 53
Buffé Sida 54
Buffé Sida 55
Buffé Sida 56
Buffé Sida 57
Buffé Sida 58
Buffé Sida 59
Buffé Sida 60
Buffé Sida 61
Buffé Sida 62
Buffé Sida 63
Buffé Sida 64