Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40 POTATIS- OCH SPARRISSALLAD Krämig so
mmarsallad utan vare sig olja eller majonnäs. Variera fettmängden med valfri typ av crème fraiche. FÖR 4 PERSONER 1 kg kokt, kall potatis 1 rödlök 2 dl crème fraiche 2–3 msk kapris 1 1/2–2 msk dijonsenap 1/2 dl finskuren dill eller persilja 1 burk vit sparris (250 g) italiensk salladskrydda svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Skär potatisen i bitar. Skala och finhacka rödlöken. 2.Blanda crème fraiche, kapris, senap, lök och dill eller persilja. 3.Låt sparrisen rinna av. Skär den i hälften. Vänd ner potatisen och sparrisen i röran. Smaka av med 1 1/2 tsk italiensk salladskrydda och 1 krm peppar. BÖNSALLAD MED CITRON OCH ÖRTER Köp färdigkokta bönor på burk och utgå från dina egna favoritsorter. FÖR 4 PERSONER 3 burkar bönor, blandade sorter (à 400 g) färskpressad juice och skal av 1 citron 1 msk balsamvinäger 1/2 dl hackade örter (t ex basilika och persilja) 2 tsk italiensk salladskrydda olivolja, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Låt bönorna rinna av. Blanda dem med citronjuice, citronskal, vinäger, örter, italiensk salladskrydda, 2 msk olja och 1 krm peppar. Servera potatis- och sparrissalladen med t ex rostbiff, pastrami, rökt kalkon eller skinka. Beräkna ca 80 g kallskuret per person.. FÖR ALLA? Potatis- och sparrissallad. Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour supreme. Bönsallad med citron och örter. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Matvetesallad med aprikoser och getost. Gör glutenfri: ersätt matvete med quinoa, ris eller bönor. Gör laktosfri: välj annan ost lagrad mer än 3 mån eller laktosfri salladsost. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ. Fri från ägg. Bröd i stekpanna. Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Vinkokta fänkålsmusslor. Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: laktosfri/fritt grädde och smör. Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och använd mjölkfritt matfett. 40 BUFFÉ 6 –7 • 2 010
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52
Buffé Sida 53
Buffé Sida 54
Buffé Sida 55
Buffé Sida 56
Buffé Sida 57
Buffé Sida 58
Buffé Sida 59
Buffé Sida 60
Buffé Sida 61
Buffé Sida 62
Buffé Sida 63
Buffé Sida 64