Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45 Semestermat i båten, husvagnen eller
på fjällvandringen behöver inte vara lika med ravioli på burk eller vita bönor i tomatsås. Utbudet av spännande produkter som klarar sig utan kylskåp växer stadigt. Här ger vi inspiration till hur du kan kombinera dem. Smidiga rätter även för lata sommardagar – eller när det dyker upp oväntat besök i torpet! AV ELLINOR JIDENIUS & CAMILLA THÖRNQVIST FOTO PER MAGNUS PERSSON g t! N Tips! Komplettera gärna salladen med en påse salladsmix och några lättkokta ägg. TONFISKSALLAD MED MATVETE & OLIVER God och mättande sallad med råvaror som passar ryggsäcken. Tonfisken finns i flera varianter. FÖR 4 PERSONER Låt 1 burk haricots verts (400 g) och 1 liten burk kärnfria oliver (ca 290 g), gärna kalamata, rinna av. Häll av och skölj 2 burkar matvete (à 380 g). Blanda bönor, oliver och matvete med 2 burkar tonfisk med grillad paprika (à 185 g). Smaka av med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. FÖR ALLA? Gör glutenfri: ersätt matvete med quinoa, ris, majs eller bönor. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. COUSCOUSSALLAD MED KALKON Blandade kokta bönor i tetra är en tacksam produkt. Köttet kan ersättas med t ex picnicbog. FÖR 4 PERSONER Tillaga 3 dl couscous enligt anvisning på paketet. Skär 1 burk kalkonkött (340 g) i strimlor. Blanda den ljumma couscousen med 1 förpackning bönmix (380 g) och 1 liten burk majs- och soltorkad tomatblandning (165 g). Toppa med kalkonstrimlorna och gärna lite rostad lök. Smaka av med salt och peppar. FÖR ALLA? Gör glutenfri: ersätt couscous med quinoa, ris eller bönor. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera färdigprodukterna. TORTELLINI MED ÄDELOSTSÅS Enklare kan det knappast bli. Botanisera i hyllan och hitta din egen »favorittub«. FÖR 2–3 PERSONER Koka 1 paket torkad tortellini (ca 250 g). Häll av och blanda med 1 tub ädelost (175 g). Låt allt bli varmt. Toppa med valnötter. Tips! Den som har tillgång till färskvaror kan servera tortellinin med lufttorkad skinka, rucola och riven parmesan. Kokt broccoli är gott att blanda ner i såsen. FÖR ALLA? Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg. KOKOSPANNKAKOR MED EXOTISK FRUKT Våffelmix med vatten och kokosmjölk blir till söta pannkakor. Frukten kan marineras i t ex rom. FÖR 4 PERSONER Blanda 2 påsar våffelmix (à 100 g) med 1 liten burk kokosmjölk (165 g) och 2 1/2 dl vatten. Vispa till en klumpfri smet. Stek 6–8 mindre pannkakor i en stekpanna. Servera med 1 burk exotisk frukt (ca 420 g), riven mörk choklad och gärna rostade kokosflingor. Den som har tillgång bjuder vaniljglass eller vispad grädde till. FÖR ALLA? Gör glutenfri: använd glutenfri våffelmix, MixWell. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg. BUFFÉ 6 –7 • 2 010 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52
Buffé Sida 53
Buffé Sida 54
Buffé Sida 55
Buffé Sida 56
Buffé Sida 57
Buffé Sida 58
Buffé Sida 59
Buffé Sida 60
Buffé Sida 61
Buffé Sida 62
Buffé Sida 63
Buffé Sida 64