Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17 VI FIRAR 15 ÅR med tårtkalas Buffé f
yller 15 år, och det firar vi med stort kalas. Här bjuder vi på fem sommartårtor som gjort succé genom åren. Många jordgubbar blir det... Vilken är din favorittårta? UPPLAGNING MALIN KARLÉN ANDERSSON FOTO EVA HILDÉN SMITH 2007 Sommaren då butikerna länsades på lemon curd. Orsak? Succétårtan på bilden. Så ett tips – köp lemon curd i god tid i år! Eller gör egen. MIDSOMMARTÅRTA Ljuvligt möte mellan söt mandelbotten, frisk citronkräm och fruktiga jordgubbar. GER 12–16 BITAR 300 g mandelmassa 1 ägg 2 äggvitor 1 1/2 dl lemon curd (köpt eller hemgjord) 1 liter jordgubbar GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 175°C. Riv mandelmassan grovt. Rör ner ägg och äggvitor. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 2.Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 minuter. Låt svalna. 3.Lägg bottnen på ett tårtfat. Bre på lemon curd. 4.Halvera jordgubbarna och fördela dem över tårtan. Servera med vispad grädde eller vaniljglass. TIPS! HEMGJORD LEMON CURD Tvätta 2 citroner. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Vispa 2 äggulor, 1 ägg och 2 dl socker några minuter i en skål. Ställ skålen i vattenbad (kastrull med hett vatten) och tillsätt citronskal och -juice. Rör tills krämen tjocknat, ca 15 minuter. Skär 100 g smör i bitar. Klicka i dem under omrörning tills det smält. Låt svalna. Förvara i kylskåp. BUFFÉ 6 –7 • 2 010 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52
Buffé Sida 53
Buffé Sida 54
Buffé Sida 55
Buffé Sida 56
Buffé Sida 57
Buffé Sida 58
Buffé Sida 59
Buffé Sida 60
Buffé Sida 61
Buffé Sida 62
Buffé Sida 63
Buffé Sida 64