Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38 Lättlagat i båten I båten är varje m
åltid en fest. Här förvandlas en påse frysta räkor till en lyxig måltid – och det goda brödet bakas direkt i stekpannan. Men bröderna Styvéns båtrecept passar lika bra i husvagnen eller sommarstugan. TEXT ANNA-LENA BJARNEBERG RECEPT CARL OCH HENRIK STYVÉN SAMT ANNA-LENA BJARNEBERG FOTO AGNETA THORSÉN F För bröderna Carl och Henrik Styvén har maten ombord alltid varit huvudsaken under familjens seglatser. Och de gör allt för att föra traditionerna vidare till nästa generation. Carls son Bertil, 4, älskar att sitta runt det lilla bordet i sittbrunnen. Särskilt när det serveras eſt errätt. – Bären är godast, säger han och tar ett hallon till. Eſt errätten är en fuskvariant på cheesecake där ingredienserna bara blandats för att sedan toppas med färska bär. Klart det blev succé. Ombord är skaff eriet välfyllt med torrvaror och konserver. – Om man går en tur på aff ären inser man hur mycket mat det fi nns som inte behöver stå i kylskåp, säger Carl. Carl är också en inbiten f ällvandrare och vet hur det är när varje extra gram man har med sig tynger ner packningen. – Här behöver vi ju inte tänka på vikten på samma sätt, utan kan packa med oss det som verkar gott, säger han och visar upp sitt skaff eri med god 38 BUFFÉ 6 –7 • 2 010 olivolja, pesto, kikärter, torkad tortellini, bulgur, matvete och kryddor. För att nämna några av godsakerna. Visst äter de på krogen ibland när de är ute och seglar, men inget är som maten ombord. – Här har vi ju all tid i världen, säger Henrik. För varje dag ombord kommer vardagen hemma lite längre bort, och tankarna kretsar mer och mer kring vad som ska serveras vid nästa måltid. Att ta tillvara det som fi nns på nya spännande sätt är alltid lika utmanande. – En lök kan hackas och blandas i salladen eller ligga och dra i vinäger, eller varför inte köras på grillen tills den blir mjuk och bli ett tillbehör till köttbiten, säger Henrik. Den här gången har löken hamnat i en gubbröra tillsammans med grav- lax, några kokta ägg och lite hackad dill. Recepten passar lika bra i båten som i husvagnen eller i sommarstugan. Väl bekomme!
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52
Buffé Sida 53
Buffé Sida 54
Buffé Sida 55
Buffé Sida 56
Buffé Sida 57
Buffé Sida 58
Buffé Sida 59
Buffé Sida 60
Buffé Sida 61
Buffé Sida 62
Buffé Sida 63
Buffé Sida 64