Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48
Buffé Sida 49
Buffé Sida 50
Buffé Sida 51
Buffé Sida 52
Buffé Sida 53
Buffé Sida 54 Annika bjuder på buffé SPENATSALLAD
MED ÄDELOST OCH APRIKOSER Sötman från aprikoserna och löken och sältan från osten gör den här spenatsalladen oemotståndlig. Passar utmärkt till kycklingfiléerna. FÖR 8–10 PERSONER 200 g babyspenat 2 stora rödlökar 8 aprikoser, alt 4 persikor eller nektariner ca 150 g ädelost 100 g valnötter 1 msk flytande honung 2 msk balsamvinäger salt, nymalen svartpeppar olivolja GÖR SÅ HÄR: 1.Lägg spenaten i en stor skål eller på ett fat. 2.Skala och skär löken i tunna klyftor. Stek dem lätt i 1 msk olja. Låt svalna. 3.Kärna ur och skär aprikoserna i tunna klyftor. Blanda aprikoser och rödlök med spenaten. 4.Smula över osten men spara lite till garnering. 5.Stek valnötterna hastigt i 1 msk olja och droppa på honungen. Rör om och ta upp direkt. Låt svalna. 6.Vispa ihop balsamvinäger, 1/2 dl olivolja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Häll dressingen över salladen och blanda runt. Toppa med resten av osten och de stekta valnötterna. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån eller välj t ex smakrik hårdost eller laktosfri salladsost. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ. GRILLADE MARINERADE KYCKLINGFILÉER Tunna skivor kycklingfilé i en god marinad med bland annat citron och rosmarin. Perfekt på buffébordet. FÖR 8–10 PERSONER 1 kg kycklingfiléer 1 citron flingsalt, nymalen svartpeppar rosmarinkvistar till garnering MARINAD 3 kvistar färsk rosmarin rivet skal av 2 citroner 1/2 dl färskpressad citronjuice 1 msk soja 2 tsk malen spiskummin 1/2 tsk tabasco 1 tsk salt 1 dl olivolja 54 BUFFÉ 6 –7 • 2 010 GÖR SÅ HÄR: 1.Skär kycklingfiléerna i tunna skivor på längden. 2.Marinad: Repa rosmarinen och hacka bladen grovt. Blanda med resten av ingredienserna till marinaden. 3.Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden och vänd runt. Låt marinera i kylen minst 2 timmar. 4.Torka av kycklingskivorna lätt. Grilla ca 3 minuter på varje sida. 5.Skär citronen i halvor. Grilla citronhalvorna med snittytan ner. Garnera kycklingen med lite rosmarinkvistar och pressa över citronjuice. Krydda ev med salt och peppar. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Buffé Sida 55
Buffé Sida 56
Buffé Sida 57
Buffé Sida 58
Buffé Sida 59
Buffé Sida 60
Buffé Sida 61
Buffé Sida 62
Buffé Sida 63
Buffé Sida 64