LlTEN SOPPA & SALLAD pi HUMMER En annorlunda forr
att: 6verraska med bade en liten lacker soppa och en frasch sallad. Utga fran 4 frysta humrar a ca 350 g. Om hummerkottet far lite extra smak enligt receptet bredvid ar det viktigt att skalen sedan skoljs noga sa att smaken fran lagen inte "kryddar" soppan. FOR 8 PERSONER skal fran 4 humrar 112 gul 10k, ca 60 9 1 morot, ca 1 50 9 2 mskolja 2 msk tomatpure Buffe ' - 1999 112 krm kajennpeppar 5 msk kone hummerfond 1 liter vatten 3-4 dl vispgradde 2 msk portvin salt, peppar even skvatt konjak SALLAD: kottet fran 4 humrar 1 6 grona sparrisar 3 avokador a stora ehampinjoner nagra olika salladsblad 112 dl olivolja 11/2 msk balsamvinager 112 tsk socker 1 tsk salt ev lite pressad vitlok GaR sA HAR: 1. Borja med soppan. Hacka hummerskalet i mindre bitar. Skala och hacka 10k och morot. 2. Fras skal~t 5 minuter i olja. Tillsatt lok- och morotshacket. Fras i ytterligare 5 minuter. 3. Ror ner tomatpure, kajennpep par och hummerfond. Fras i 2 minuter. 4. Hall pa vattnet och sjud i 20 minuter. Sila av sop pan. 5. Koka ner sop pan till halva voIymen. Tillsatt gradde och portyin. Koka upp. Smaka av med salt, peppar och ev konjak. 6. Sal/aden: Koka sparrisen mjuk. Dela, karna ur och skar avokadorna i skivor. Skiva champinjonerna fint. Riv sal/adsbladen i mindre bitar. 7. Blanda olja, vinager, socker, salt och ev viti ok. Blanda alit till salladen. Lagg upp och garnera med hummerbitar. 8. Vispa soppan skummig och servera med salladen. 27 ~