& s • KYCKLINGSPETT MED APPLEN I CALVADOSsAs En k
raftfull kycklingratt med frisk appelsmak. FOR 8 PERSONER 1 kg kycklingfile av lin eller brost olja till stekning MARINAD: 2 msk majsolja 1 msk japansk soja 1 msk pressad eitronsaft 1 tsk timjan APPELRORA: Buff'" 11' 1999 500 9 smalokar 4applen 2 msksmor 3 dl vispgradde 4 msk kone kyeklingfond pa flaska 1 tsk japansk soja 1 dl appeleider 1/2 dl ealvados eller konjak 1/2 dl haekad farsk timjan eller 1 tsk torkad 1 krm svartpeppar 1 dl grovhaekade valnotskarnor, ea 50 9 GOR sA HAR: 1. Dela brostfileerna i halvor pa langden, larlileerna behover inte delas. Blanda ihop marinaden och lagg i kycklingen. Lat marinera i minst ~ timmar. 2. Tra upp kycklingen pa korta spett. Bryn kycklingen i olja i en het stekpanna. Lat dem kalina. 3. Skala och dela lokarna. Karna ur applena och skar dem i bitar. 4. Fras loken i smor i en stekpanna. Lagg over i 2 ugnssakra formar. Fras applena och lagg over i formarna. 5. Hall pa gradde, kycklingfond, soja, appelcider och calvados. Krydda med timjan och peppar. VID SERVERINGEN: 6. Satt ugnen pa 225°C. Stro valnotskarnorna over appelroran och lagg pa kycklingspetten. 7. Stek i mitten av ugnen i 10-20 minuter, kontrollera att kottsaften ar Ijus, ar den rod sa lat steka ytterligare en stund. Lagg pa farska timjankvistar. Servera med ugnsstekta potatisklyftor. 45 ~