BURGUNDISK OXFILE Den mustiga sasen kanns latt ig
en fran den burgundiska grytan, likasa fyllningen. FOR 8 PERSONER 1 bit oxfile ca 1,2 kg smor eller margarin 2 schalottenlokar 1 vitloksklyfta 100 9 farska champinjoner 2 msk haekad farsk timjan eller 1 tsk torkad 2 msk slatbladig persilja 1/2tsk salt 1 krm svartpeppar sAs: 2 sehalottenlokar 3 dl rodvin 1 dl vatten Buffe 11·1999 4 msk kone kalvfond pi flaska 1 msk tomatpure 1 krm vitpeppar 2 tsk maizena ev farsk timjan GaR sA HAR: 1. Skar kattet i 8 skivor. Bryn det hastigt i matfett i en het stekpanna sa att det far fargo Uigg upp kattet pa ett ugnssakert fat och satt genast in det i kylen . 2. Skala och hacka schalottenlaken och vitlaken. Skivalhacka champinjonerna. Fras det i smor i en stekpanna. Krydda med timjan, persilja, salt och peppar. 3. Skala och finhacka loken till sasen. Koka den tillsammans med Yin, vatten, kalvfond, tomatpure och peppar i ca 10 minuter. Ror ner maizena utrort i lite vatten. VID SERVERINGEN: 4. Satt ugnen pa 225°C. Klicka svamproran pa kottet. 5. Stek kottet i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills innertemperaturen ar 58°C om du viII ha kottet rosa. Lagg garna pa kvistar av farsk timjan. Varm sasen. Servera med rotfruktspytten. ROTFRUKTSpm FOR 8 PERSONER 1 kg potatis 3 morotter, ca 400 9 1 bit rotselleri, ca 400 9 2 gula lokar 100 9 rimmat sidflask smor 1 tsk salt 1 krm svartpeppar GaR sA HAR: 1. Satt ugnen pa 225°C. Skala potatis, rotsaker och 10k. Skar det i grova tarningar. Finstrimla flasket. 2. Bryn alit i smor i en stekpanna i omgangar. Uigg over i en langpanna. Krydda med salt och peppar. 3. Stek i mitten av ugnen i ca 20 minuter. VID SERVERINGEN: 4. Varm pytten i ugnen (225°C) i ca 10 minuter. Varmhall under folie medan kottet ugnssteks. ~ 37