ASIATISK OXFILE FOR 8 PERSONER 1 bit oxfile av mi
ttbiten, ea 1,2 kg GETOSTGRATINERAD OXFILE FOR 8 PERSONER 1 bit oxfile av mittbiten, ea 1,2 kg smor eller margarin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 8 skivor getost, ea 300 9 2 msk pinjenotter GOR sA HAR: 1. Skar kottet i 8 skivor. Bryn det hastigt i smor i en het stekp,anna sA att det fAr fargo Krydda med salt och peppar. 2. Lagg upp kottet pA ett ugnssakert fat och satt genast in det i kylen. VID SERVERINGEN: 3. Satt ugnen pA 225°C. Lagg en ostskiva pA varje kottbit och stro over lite pinjenotter. 4. Stek kottet i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills innertemperaturen ar 58°C om kottet onskas rosa Lagg pA farsk basilikakvistar. Servera med balsamtomater och pestogratangen. PESTOGRATANG FOR 8 PERSONER 1 112 kg potatis av mjolig sort 4 vitloksklyftor 2 fankal, ea 500 9 1 kruka basilika 2 dl riven farsk parmesanost 2 tsk salt 2 krm vitpeppar 4 dl vispgradde 2dl mjolk GOR sA HAR: 1. Skala och skiva potatisen. LAt . ~en ligga i kallt vatten. Skala och -.hacka vitloken. Dela fankAlen . :;'bch skar den i skivor. Grovhacka basilikan. VID SERVERINGEN: 2. Satt ugnen pA 200°C. Blanda val avrunnen potatis, vitlok, fankAI, basilika, ost, salt och peppar i 2 smorda ugnssakra formar. 3. Hall pa gradde och mjolk. Gradda i nedre delen av ugnen i 40-60 minuter. Ta ut och varmhAil under folie, hoj ugnstemperaturen till 225°C och stek kottet. BALSAMTOMATER FOR 8 PERSONER 10-12 tomater, garna bade gula oeh roda 2 msk olja 2 msk balsamvinager 1I2tsk salt 1 krm svartpeppar GOR sA HAR: 1. Skar tomaterna i klyftor. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. 2. Stek tomaterna pA svag varme i ca 10 minuter. Hall over balsamvinager och krydda med salt och peppar. 3. Servera tomaterna Ijumma. smor eller margarin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 112 dl mango chutney 1 msk finriven farsk ingefara sAs: 2 sehalottenlokar 1 vitloksklyfta 2 mskolja 1 msk finriven farsk ingefara 112 dl japansk soja 3 dl rodvin 1 dl vatten 4 msk kone kalvfond pa flaska 2 msk honung 1/2 tsk sambal oelek 2 tsk maizena GOR sA HAR: 1. Skar kottet i 8 skivor. Bryn det hastigt i smor i en het stekpanna sA att det fAr fargo Salta och peppra. Lagg upp kottet pA ett ugnssakert fat och satt genast in det i kylen. 2. Skala och hacka schalottenloken och vitloken. Fras det i olja i en kastrull. Tillsatt ingefara, soja, rodvin, vatten, kalvfond, honung och sambal oelek. 3. LAt sasen koka i ca 1 0 minuter. Ror ner maizena utrort i lite vatten. LAt sasen koka nagon minut till. Smaka om styrkan ar tillracklig. VID SERVERINGEN: 4. Satt ugnen pa 225°C. Varm mango chutney och ingefara i en liten kastrull. 5. Stek kottet i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills innertemperaturen ar 58°C om kottet onskas rosa. Pensla mango chutney over kottet. Varm sasen. 6. Servera med gronsakerna och t ex kokt jasminris. UGNSSTEKTA GRONSAKER FOR 8 PERSONER 2 gula + 2 roda paprikor 3 purjolokar 8 stjalkar selleri 2 msk majsolja 2 tsk sesamolja 3 msk sesamfron 1 tsk salt 1 krm svartpeppar rivet skal oeh saft av 112 lime GOR sA HAR: 1. Karna ur paprikorna. Skar alia gronsaker i strimlor. Spar selleribladen. 2. Lagg gronsakerna i en langpanna. Hall i olja och stro over sesamfron, salt och peppar. Blanda. VID SERVERINGEN: 3. Satt ugnen pa 225°C. Stek gronsakerna i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ror om en gang efter halva tiden. Ror ner limeskal och saft. Stro over selleribladen. Varmhall under folie medan kottet steks i ugnen.