Jan Samuelson ger vintips till festriHterna. Elis
abeth Ekstrand-Hemmingsson ger tips fOr allergiker. .Varsagod! Den stora festen ehallet Stamkunder. Stamkunder ar varda att belonas - ett resonemang som kanns sjalvklart for oss. Darfor kopplar vi nu bonus till ICA Kundkort som en extra uppmuntran till er som ar trogna stamkunder. ICA Bonus betyder poang pA inkop i alia ICA- och RIMI-butiker landet over. Poang som omvandlas till bonuscheckar, som du sedan kan anvanda nar du handlar. Dessutom blir det annu tier erbjudanden till vAra stamkunder frAn och med nu. Det ar ocksA vAr mAlsattning att du som kund i storre utstrackning ska uppleva att de erbjudanden du fAr ar av hog kvalitet och relevanta for dig. Under nasta Ar finslipar vi detta ytterligare. Du kommer sakert hora av din ICA-handlare tramover. Vi har testat den har modellen i Ostergotland under en tid med mycket gott resultat. Nu hoppas jag att . resten av Sverige ocksA upptacker tordelama med ICA Bonus. Alia ska kanna sig valkomna att bli stamkunder hos ICA. Svante Nilsson KoncelTlchef leA AB A .. .~~ .. " Massor av bra festtips, recept och test av basta champagnen pa www.fest2000.ica.se Ring eller skriv Rodaktion: 08·7282300 Adress: Buffe, Box 6630,11384 Stockholm E'post: red.buffe@forlaget.ica.se Annons: 021·194000 Adress: Stora gatan 41 , 72185 ViisterAs ICA Kundkortfadressllndnng: 033·474790 Ovnga frAgor: 020·833333 (vardagar 9-16) ICAs hemsida: www.ica.se CllefredaktOr: Tony Wallin Ansvarlg utglva ... : Svante Nilsson. Red~ ... : Anna Gldgilrd. Red.assIs1ent: Richard Carlsson. Annons: Glenn Braun 02,.,94256, Peter Bogren 02,.,94114. Redaktlonstid: Mana Andersson. Stefan Gldeskog, Anders Hallgren usbeth Kohls, T orbprn Norberg, Nina T arukosk, Jorgen Wennberg. PIOduktion: SpeclaltJdmngar, ICA forlaget AS. Repro: Seannrepro AS. Tryckeri: Roto Smeets, Oeventer. Buffe 11 -1999 Tilltugg I recept • 23 Forratten I dukning • 24 Forratten I hummer' 26 Forratten I lax • 30 Varmratten I dukning • 34 Varmratten loxfile • 36 Varmratten I flaskfile • 40 Varmratten I kycklingfile • 44 Desserten I dukning • 60 Desserten I vit chokladmousse • 63 Desserten I drottningyoghurt • 65 Desserten I choklad- och kolatMa • 67 Dryckestips & tips for allergiker • 68 Jorden runt-knytis • 70 Basta mat- och festmusiken • 77 Festtips' 81, 83, 85, 87, 89, 94, 97, 99 Lisbeths kronika: Sakert skifte • 92 Festtips • 5, 7, 9, 11 Planera festen • 15 Bjud in med ett vackert kort • 17 Valkomstdrinken • 19 Tilltugg· 21 Recepten Ansjovisrulle • 81 Asiatisk oxfile med gronsaker • 39 Baconmusslor • 11 Burgundisk oxfile med rotfruktspytt • 37 Champagnesorbet • 99 Chilikryddad mango- och papayasallad • 75 Choklad- och kolatArta • 67 Choklad- och pistaschnOtsfiarn • 63 Ciabatta med avokado, lax och rak~r • 94 Citronfylld fU1skfile med sweet chilisAs' 41 Citrusgravad lax • 30 CrApes med adelost • 85 Drinktilltugg • 23 Drottningyoghurt • 65 FUiskfile med italiensk fyllning • 43 Getostgratinerad oxfile med gratang • 39 Hummer naturell med tre sAser • 29 Inbakad sesamkyckling med limesAs • 47 Italiensk trifli • 85 Kryddiga tlirsbullar med indiskt ris • 73 Krlimig hummersallad • 29 Kycklingfile med applen i calvadossAs • 45 Laxbollar' 5 Laxrora pA tortillasnittar • 33 Laxtapas • 33 Liten soppa & sallad pA hummer' 27 Pacific rim-sallad • 70 Passionscheesecake • 97 Pekingwraps • 71 Pepparrotsfylld filiskfile • 43 Potatisplock • 9 Ryska pllittar med laxtartar • 75 Sabayongratinerad frukt • 94 Tunnskivad lax med dillpesto • 31 Vallmosnittar • 7 Vickningsrisotto • 83 Vit chokladmousse • 63 V~komstdrinkar • 19 Festen issal Den stora festen! Maten, dryckerna, dukningen, musiken, talen ... far du hjiiJp med i detta stora festnummer. Men bast av alit: Tipset som gor att du inte behover slita ihjal dig eller ruinera dig pa kuppen. Det tipset Iyder: Hjalps at, gor ett festligt knytkalas, dela pa bade arbete och kostnad. Gor en inbjudan dar gasterna far olika uppgifter. Nagra om beds att ta med forratten, nagra varmratten och nagra desserten. Nagra kan fixa med drycken och nagra kan fa i uppgift att hitta pa aktiviteter, bra festmusik, och kanske ett speciellt barnrum. Jag kan lova att vi har de basta festratterna for det annorlunda knytiset. Ratterna som kan lagas till i forvag och som kan transporte~~s. Strax fore serveringen behover de bara en sista tillagning i form av blandning/uppvarmning/garnering eller liknande. Absolut inte nagon storre arbetsinsats. Recepten bygger pa de allra popularaste festravarorna; valj bland ratter med lax, hummer, oxfile, flaskfile och kycklingfile. Du kan valja bland klassiska och moderna recept. Fixa en oforglomlig fest tillsammans med dina basta vanner. Jag lovar att det blir roligare om ni hjalps at an om nAgon ska behova "Ieka restaurang". Skriv sedan en rad och beratta om er fest. Och glom inte kameran ... Tony Wallin, chefredaidOr Buffe