PEPPARROTSFYllD FilE FLASKFllE MED ITALIENSK FYll
NING En medelhavsinspirerad file fylld med soltorkade tomater som serveras med graddig olivpasta. FOR 8 PERSONER 2 flaskfileer a ca 600 9 100 9 marinerade, soltorkade tomater, ca 1 5 stycken 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 6-8 skivor parmaskinka, ca 200 9 2 msk olivolja GOR sA HAR: 1. Putsa kottet genom att skara bort hinnorna. Skar ett djupt snitt pa langden efter hela filen och vik upp den. 2. Hacka tomaterna. Krydda kottet och lagg pa tomaterna. Vik ihop filen och linda parmaskinkan runt hela filen. Fast skinkan/filen med tandpetare. 3. Bryn filen runt om i olja i en stor stekpanna. Lagg upp kottet pa ett ugnssakert fat och satt genast in det i kylen. VID SERVERINGEN: 4. Satt ugnen pa 200°C. Stek kottet i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta bort tandpetarna. Skar kottet i bitar och servera med olivpastan. Buff'" " • 1999 , OllVPASTA MED ZUCCHINI FOR 8 PERSONER c~ 500 9 band pasta, t ex '~}agliatelle eller papardelle . ~'vitloksklyftor 2 zucchini a ca 300 9 2 tsk farsk hackad eller torkad rosmarin 2 msk olivolja 3 dl vispgradde 1112 dl svarta oliver med kama salt, svartpeppar ev farsk rosmarin till garnering ev farsk parmesanost GOR sA HAR: 1. Skala och hacka vitloken. Skar zucchinin i bitar. Repa och hacka rosmarin. 2. Fras zucchini och vitlok i oljan i en stekpanna. Hall pa gradden och lagg i oliver och rosmarin. VID SERVERINGEN: 3. Koka pastan enligt anvisningen pa fOrpackningen. 4. Koka upp zucchinisasen och lat den koka ihop nagra minuter. Smaksatt med salt och peppar. 5. Blanda sasen med den kokta pastan. Stro ev over lite rosmarin och servera genast, garna med hyvlad farsk parmesanost. MED CHAMPAGNESAS Lackert luftig sas till en lagom pepparrotssmakande kottbit samt valsmakande svampfras. FOR 8 PERSONER 2 flaskfileer a ca t?00 9 2 tsk salt 1-2 krm svartpeppar 1112 msk fransk senap 4 msk riven pepparrot 2 msksmor sAs: 2 schalottenlokar 3 dl vispgradde 3 msk konc kalvfond pit flaska 1 msk dijonsenap 112 dl hackad graslok 2 dl mousserande yin GOR sA HAR: 1. Putsa kottet genom att skara bort hinnorna. Skar ett djupt snitt pa langden efter hela filen och vik upp den. 2. Krydda kottet med salt och peppar. Bre pa senapen och stro over pepparroten. 3. Vik ihop filen och fast med tandpetare. 4. Bryn filen runt om i smor i en stor stekpanna. Lagg upp kottet pa ett ugnssakert fat. Satt genast in det i kylen. 5. Skala och hacka loken. Koka den i gradde, kalvfond och senap, utan lock i ca 5 minuter. VID SERVERINGEN: 6. Satt ugnen pa 200°C. Stek kottet i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta bort tandpetarna. Skar kottet i bitar. 7. Varm sasen och ror ner grasloken. Vispa i vinet precis vid serveringen och servera sasen skummig med kottet. Och garna med lite extra pepparrot. UGNSSTEKT POTATIS MED SVAMPFRAS FOR 8 PERSONER 4 bakpotatisar (med skal) smor salt och peppar 300 9 svamp, tex shiitake 8-10 salladslokar eller 1 purjo GOR sA HAR: 1. Skar fOrst bort en tunn skiva pa potatisen (sa att den ligger stadigt). Skar resten av potatisen i 1112 cm tjocka skivor. 2. Bryn potatisen pa bada sidor i smor i en stekpanna. Salta och peppra. Lagg potatisen lite omlott pa en plat. 3. Dela svampen om den ar stor. Skar salladsloken i bitar. VID SERVERINGEN: 4. Satt ugnen pa 200°C. Stek potatisen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter samtidigt som kottet steks. 5. Stek svamp och salladslok i smor i en stekpanna. Salta och peppra .