CITRONFYLLD FILE MED SWEET CHILISAs Frasch citrus
smak med rejalt sting i sasen, mild couscous som mildrar hettan. FOR 8 PERSONER 2 flaskfih~er it ca 600 9 2 tsk salt 2 krm svartpeppar skalet av 1 citron 2 msksmor SKY: 1 gullok 4 vitloksklyftor 2 mskolja 2 dl apelsin- eller grapejuice 1 dl sweet chilisas 1 dl torr sherry Buffe 11 -1999 3 msk konc kalvfond pa flaska GOR sA HAR: 1. Puts a kottet genom att skara bort hinnorna. Skar ett djupt snitt pa langden, se bild, efter hela filem och vik upp den. 2. Krydda kottet med salt och peppar. Strimla citronskalet och lagg i det. Vik ihop filEm och fast med tandpetare. 3. Bryn filem runt om i smor i en stor stekpanna. Lagg upp kottet pa ett fat och slUt genast in det i kylen. 4. Skala och hacka loken. Skala och hacka vitloken. Fras loken i olja i en stekpanna. 5. Lagg over den i en stor ugnssaker form. Hall pa juice, sweet chilisas, sherry och kalvfond. Smaka av om styrkan ar ratt. VID SERVERINGEN: 6. Satt ugnen pa 200°C. Uigg kottet i den ugnssakra formen. Stek kottet i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta bort tandpetarna. Skar kottet i bitar. Servera kottet med skyn och paprikacouscous. .' PAPRIKACOUSCOUS FOR 8 PERSONER 4 paprikor i olika farger 2-3 salladslokar (alt 1/2 purjo) 6 dl gronsaksbuljong 6 dl couscous 3 msksmor 1/2tsk salt 1 krm svartpeppar GOR sA HAR: 1. Karna ur paprikan och skar den i bitar. Grovstrimla salladsloken, stall svalt. VID SERVERINGEN: 2. Koka upp buljongen i en kastrull. Ror i halften av smoret. 3. Ror i couscousen och lagg pA lock. Ta kastrullen fran varmen och IAt couscousen svalla i 6-7 minuter. 4. Fras paprikan och salladsloken i resterande smor i en panna. Smaksatt med salt och peppar. Vand ner gronsakerna i co uscousen. Servera. 41 ~