INBAKAD SESAMKYCKLING MED LlMESAs En ratt med asi
atisk inspiration. Styrkan varieras med mangden sambaloelek. FOR 8 PERSONER 1 kg kycklingfile av lar eller brest MARINAD: 2 mskolja 1 msk japansk soja 1 msk riven ingefara 1 pressad vitleksklyfta 1 krm sambal oelek 16 ark asiatisk vimulledeg eller 4 frysta plattor tunt kavlad smordeg, 15 x 15 cm 1 mskolja Buff'" 11 • 1999 2 msk sesamfren till servering sAs: 4 dl creme fraiche, garna halften lattcreme fraiche rivet skal och pressad saft av 1 lime 112 tsk salt 1 pressad vitleksklyfta 1/2 tsk sambal oelek GaR sA HAR: 1. Dela brostfileerna i halvor pA langden (lArfile ska inte delas). Blanda ihop marinaden och lagg i kycklingen. Lat den marinera i minst 4 timmar. 2. Tra upp kycklingen pa spett. Bryn kycklingen i olja i en het stekpanna. Lat den kalina. Salta. 3. Lagg spetten pa diagonalen pA degen och vik ihop till paket. Lagg dem med skarven ner pa bakplAtspapper pa en plAt. 4. Blanda ihop ingredienserna till sasen, stall kallt. VID SERVERINGEN: 5. Satt ugnen pa 225°C. Pensla kycklingpaketen med olja och stro over sesamfron. Stek i mitten av ugnen i·'1 0-15 minuter. Servera med sAs och avokadopilaff. AVOKADOPILAFF FOR 8 PERSONER 4 dl ris 2 purjolokar 4 avokador saft av 1/2 citron 112 tsk salt 1 krm svartpeppar 300 9 korsbarstomater 2 mskolja GaR sA HAR: 1. Skolj och strimla purjolokarna. Dela, karna ur och skar avokadon i bitar. Pressa over citronen, salta och peppra. Dela korsbarstomaterna i halvor. VID SERVERINGEN: 2. Koka riset. Fras purjoloken och korsbarstomaterna i olja i en stekpanna. Ror ner det tillsammans med avokadon i riset. Smaksatt med salt och peppar. 47