CHDKLAD- DCH KDLATARTA Mycket god chokladtarta ov
erdragen av en klassisk kolasmet. Garnera med exotiska frukter. FOR 8 PERSONER/8-12 BITAR KAKA: 200 9 smor eller margarin 3 dl strosocker 2agg 2dlmjol 1 tsk bakpulver 4 tsk vaniljsocker 1 dl kakao smor och strobrod till formen KOLAKRAM: Buffe 11 · 1999 3 dl vispgradde 3 dl strosocker 3 msksirap 150 9 mork choklad 1 50 9 smor eller margarin GaR sA HAR: ,_ Satt ugnen pa 175°C. 2. Smalt matfett~t till kakan i en kastrull. Ror ner socker och agg i kastrullen. 3. Blanda samman mjol, bakpulver, vaniljsoeker oeh kakao. Vand ner detta i smeten. 4. Hall i smord oeh broad form, ca 24 em i diameter. 5. Gradda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Lat svalna. 6. Blanda alia ingredienser till kolakramen utom matfettet i en gryta. Koka tills den tjocknat ordentligt, det tar 30-40 minuter. 7. Ror ner matfettet och lat svalna. 8. Uigg tartan pa ett fat. Bre over kolakramen i ett tjockt lager oeh lat stelna. Garnera med exotiska frukter, tex physalis, passionsfrukt och tarska fikon. Hallon passar ocksa bra pa kolakramen. Dryck I chokladtarta: Till mork choklad passar det alldeles utmarkt med en Vintage port. En sotsyrlig Amarone fran Veneto i Italien ar en mer vag ad/ raffinerad kombination. De sakraste korten ar starkviner gjorda pa Muskatdruvan. Sia upp avdelningen Andra starkviner i systembolagets prislista och valj nastan vad som heist. Kanske allra heist en Commandaria fran Cypern eller en Alambre (gamla SetLibal) fran Portugal. 67