VIT CHDKLADMDUSSE En riktigt len och mjuk choklad
mousse som smalter i munnen. Hoppa inte over de sma chokladflarnen - det ar gott med de hackade pistaschnotterna till. FOR 8 PERSONER OM DEN SERVERAS TILL MINI GRAND· DESSERT, ANNARS 4 PERSONER 1 00 9 vit choklad 3 dl vispgradde 2 aggulor 2 tsk florsocker 1 msk apelsinlikor GOR sA HAR: 1. Smalt chokladen over vattenbad. Eller i mikron, ca 1 minut pa 750W. Buffs 11 - 1999 2. Vispa gradden lost. Vispa gulor och f1orsocker. Vand ner i gradden. 3. Ror ner den smalta chokladen och likoren i graddsmeten. Hall i vattenskoljd form. Frys i minst 4 timmar. 4. Vid servering formar du kulor av moussen. Anvand en glassskopa. Skolj den i lite vatten efter varje glass kula. Servera chokladoch pistaschnOtsflarn till. CHDKLAD- DCH PISTASCHNOTSFLARN Sma flarn med lite hackade notter. Hittar du inga pistaschnotter sa ta valnotter istallet. Anvand en "smorgasnisse", en tunn och mjuk stekspade eller en palett nar du gor flarnen. FOR 8 PERSONER/16 STYCKEN 100 9 mork choklad 2-3 msk hackade pistaschnotter 2 msk hackade hasselnotter GOR sA HAR: 1. Smalt chokladen over vattenbad. Eller ca 1 1/2 minut i mikron pa 750W. 2. Bre ut 1 6 rundlar pa ett smorpapper. 3. Stro over de hackade notterna. 4. Stall svalt och lat f1arnen stelna. Garnera chokladmoussen med 2 flarn och garna citronmelissblad. Dryck chokladmousse: Vit choklad ar speciell pa sa satt att den far sin smak av det fett man pressar ur kakaobonan och darmed blir sotare an den morka chokladen. Sott Yin kan ga, men da ska det vara gjort pa Muskatdruvan, och allra bast blir det i form av starkvin - sota, uppspritade Muskatviner fran Medelhavets oar och strander. Tawny port och Tokajer med 4-5 puttonyos hailer ocksa den sota vita chokladen i schack med eldighet och bra syra, liksom sOt Madeira och Marsala Och en apelsinkaffeeller romlikor kan bli pricken over i. Kaffe passar ocksa bra. 63 ~