Odalmannen rekommenderar Ett • riS - 4 sma ratter
Fyra sma ditter ar numera en klassiker pa vara "svenska kinarestaur anger" - men har du tankt pa att du kan laga till den hemma? Det ar inte alls sa svart som det later. Och det brukar vara mycket uppskattat bland middagsgasterna att kunna plocka lite av varje fran Hera olika ratter. Ta hjalp av vara tips och recept och du kommer utan problem att kunna trolla fram den sa originella mixen av ravaror och smaker. Och som tur ar racker det med ett ris. Till Fyra sma ratter rekommenderar vi Odalmannens Jasminris. "'"~." ... , 1 . Stekt flii.skkott med bambuskott 300 g magert flaskkott istrimlor 2 tsk sojasas 2 tsk maizena Olja till stekning 3 roda strimlade chilifrukter 3 grona strimlade chilifrukter 1 tsk rasoeker Salt 2 dl bambuskott 1 msk risvin eller sherry 2. Friterad kyckling 3. Biff med 10k med cashewnotter En forp. Salladskyckling, 400 g Salt .;: 2 msk risvin eller sherry 1 vispad aggvita 2 msk maizena Olja till stekning oeh fritering 2 strimlade paprikor 1 bit grovt skivad purjolok 1 dl grona arter eller strimlade iirtskidor 1 dl cas hewn otter Nagra svampar, heist kinesiska 1 tsk hackad fiirsk ingefiira salt & peppar Gor sa har: Blanda kottet med sojan och maizena. Hetta upp oljan och stek i 3 minuter. Tillsatt pepparfrukterna, salt och socker. Blanda ner bambuskotten och stek ytterligare en minut. Stank over vinet. Ror om. Fiirdigt att servera. Gor sa har: Salta och blanda de upptinade kycklingbitarna med risvinet. Lit dra en stund. Vand kottet i agg och sedan i maizena. Hetta upp olja och fritera kycklingen, cirka 3 minuter. Ta upp och lat rinna avo Hetta upp olja igen och stek ovriga ingredienser, cirka 2 minuter. Lagg i kottet och fortsatt steka en stund under standig omrorning. Krydda och lagg upp. Fiirdigt att servera. 400 g magert notkott i tunna strimlor 1 tunt skivad gullok 2 haekade vitloksklyftor 1 bit finstrimlad purjolok palangden Grovhackad graslok Olja till stekningen Salt & peppar Marinad: 1 msk olivolja 1 msk sojasas 1 msk risvin eller sherry 1 tsk maizena 1 tsk rasocker Gor sa har: Blanda marinaden, lagg i kottet och lat sta cirka 30 minuter. Hetta upp olja i wokpannan, stek den gula loken sa den blir mjuk, tillsatt vitloken. Ta upp loken. Hetta ater upp olja i pannan. Bryn kottet hastigt sa dec far fargo Krydda, blanda ner purjoloken, lat steka en kon stund och tillsatt den forstekta loken. Blanda i grasloken. Fiirdigt att servera. Gor sa har: Fras loken i en tjockbottnad kastrull. Tillsatt lite riven ingefara och sweet chilisas, valj "Hot" om du viii ha mer sting. Hetta upp olja i en wokpanna och woka rakorna hastigt. Blanda ner sa sen. Fiirdigt att servera. 4.Wokade rakor i sotstar k sas Skalade rakor Haekad gullok Finhackad vitlok Farsk ingefiira Sweet ehilisas Olivolja. I - KVALITETSPRODUKTER -