KRVDDlGA FARSBUlLAR MED INDISKT RIS Har bjuds pa
en hartigt aromatisk kryddning. Festens "varmratt". FOR 8-10 PERSONER 1 kg fli:iskfars 1 dl strobrod 1 dl mjolk 1 gullok 2agg 2 msk garam masala 4 msk mango chutney salt matolja till stekning SASEN: 2 gula lokar 4 vitloksklyftor 2 gula paprikor 4 tsk curry (garna Madrastyp) 2 dl passerade tomater 6 dl vatten 2 hOnsbuljongtarningar 1 dl mango chutney Buffe 11 ' 1999 4 tsk sot soja, tex ketjap manis salt och peppar 4 tsk maizena Ijus redning GOR sA HAR: 1. Borja med sasen. Skala och skiva loken fint. Skala och skiva vitloken grovt. Strimla paprikan. Stek detta mjukt i lite matolja. Pudra over curryn och lat detta frasa i ca 1 minut. 2. Hall pa passerade tomater, vatten, buljongtarning, chutney och soja. Lat detta sjuda pa medelvarme i ca 10 minuter. 3. Smaka av med salt och peppar. Ror ner maizenan. Koka upp och IAt koka i 1·minut. Ta av fran varmen. 4. Satt ugnen pa 200°C. Lagg strobrodet i blot i mjolken. Finhacka loken till farsen. 5. Blanda samtliga ingredienser till farsen noggrant. Forma till stora kottbullar och bryn dessa i en het stekpanna i matolja. 6. Lagg over bullarna i en ugnssaker form, hall over den varma sasen och brasera i ca 20 minuter i ugnen. INDISKT RIS 1 stor gul 10k 4 msk olivolja 1 tsk malen koriander 8 nej/ikor 4 kardemummakapslar eller 1 krm kardemummakarnor 2 msk gurkmeja 2 kanelstanger 4 msk mandelspan 2 dl russin, garna gula 6 dl basmatiris 10 dl kycklingbuljong (tarning) salt 1-2 dl finhackad bladpersilja GOR sA HAR: 1. Finhacka loken. Fras den i olja tills den blivit mjuk, men utan att den tar fargo Ror sedan ner de torra kryddorna, mandeln och russinen. Lat detta frasa i ca 1 minut. 2. Tillsatt riset, fras under omrorning i ca 3 minuter. Tillsatt buljongen och smaka av med salt. 3. Ror om, sank varmen till minimum, lagg pa ett tattslutande lock och sjud i ca 1 5 minuter. 4. Ta av fran varmen och lat vila i ca 5 minuter. Vand ner persiijan precis fore servering VOGHURTSAs 2 dl yoghurt 1 dl grovhackad bladpersilja 1 tsk citronsaft GOR sA HAR: 1. Blanda ihop yoghurten, persiljan och citronsaften. 73 ~