FORRATTEN LAXRORA pA TORTILLASNITTAR MED LOJROM E
n kramig rora med lax, apple, 10k och senap som ar enkel att fOrbereda och som garanterat gar hem. Kan givetvis serveras pa rostade/smorstekta brod. FOR 8 PERSONER 2 vetetortillor, ea 20 em i diameter 300 9 citrusgravad lax 2 sma roda applen 112 rodlok 2 dl lattcreme fraiche 2 msk dijonsenap 112 dl hackad graslok 100-150 9 IOjrom GOR sA HAR: 1. Satt ugnen pa 175°C. 2. Skar varje brod i 8 trekanter. Gradda i mitten av ugnen i 6-8 minuter. 3. Ta bort skin net och hacka laxkottet. Karna ur och tama applena. Skala och finhacka loken. 4. Blanda ihop lax, apple, 10k, creme fraiche, senap och graslok. VID SERVERINGEN: 5. Fordela roran pa halften av brodsnittarna. Lagg pa de andra broden lite snett och toppa med lojrom. Nagra grasloksstran ger ett extra festligt intryck . • • .1 .~ .. spm MED TERIVAKISAs Var laxtapas bestar av tre sma laxtilltugg med olika smak och karaktiir. De overraskar. FOR 8 PERSONER/16 STYCKEN 16 avlimga bitar eitrusgravad lax utan skinn, ca 1 50 9 2 tsk fransk senap 2 tsk finriven ingefara 1/2 dl finhaekad salladslok 11/2 dl teriyakisas eller soja GOR sA HAR: 1. Tra upp laxen pa traspett. Blanda senap och ingefara. Bre ett tunt lager pa laxen. Stro over salladslok. 2. Hall upp teriyakisasen/sojan i sma glas att doppa laxen i. LAXBOLLAR FOR 8 PERSONER/16 STYCKEN 150 9 eitrusgravad lax 4 marinerade soltorkade tomater 10 stora basilikablad 1 dl kesella gourmet Buffe 11' 1999 GOR sA HAR: 1. Finhacka laxen, tomaterna och basilikan. Blanda med kesellan. 2. Forma till 16 runda laxbollar. Lagg i kylen under plast till serveringen. Lagg pa salladsblad. AVOKADO- OCH LAXRULLE FOR 8 PERSONER/8-16 STYCKEN 200 9 tunt skivad, gravad lax 2 avokador 1 tsk pressad eitronsaft salt och svartpeppar 1 vitloksklyfta 3 kakor fyrkantigt mjukt tunnbrod GOR sA HAR: 1. Dela, karna ur och mosa avokadorna. Ror i citron, salt och peppar. Pressa i vitloken. 2. Bre ut avokadororan pa tunnbroden. Uigg pa laxskivorna och rulla ihop. 3. Lagg rullarna i plast i kylen till serveringen. Skar med vass kniv i 8 stora eller 16 mindre bitar.