DROTTNINGYOGHURT En snabb och isigt svallkande de
ssert som smakar gott och syrligt. LAt den mjukna i kylen i nAgra timmar. LAt den sedan stA framme en stund fore servering sA gAr det latt att forma smA fina agg. FOR 8 PERSONER (MINI GRAND· DESSERT) ANNARS 4 PERSONER Buffa 11 ' 1999 225 9 torrsockrade frysta hallon och blilbar 2 burkar delikat~ssyoghurt, vaniljsmak 1 msk sirap GARNERING: hallon blilbar GaR sA HAR: 1. Mixa baren till pure i en mixer/ matberedare sa att du fAr en slat smet. 2. Tillsatt yoghurt och sirap och fortsatt att mixa smeten sli:it. 3. Hall blandningen i en skAI och stall i frysen. 4. Skeda upp den frusna yoghurten som ett agg med hjalp av tvA matskedar. Garnera med hallon och blAbar. Dryck I drottningyoghurt: Muskatdruvan fortsatter sitt triumMg pA efterrattssidan, och for en drottningyoghurt upptrader den till och med i bubblande form. Asti heter det sota mousserande norditalienska vinet som fullkomligt alskar bar, bakverk och andra desserter. Och en Asti smakar alltid mycket mer an den kostar. • 65