VÄXA TILLSAMMANS 1
VÄXA TILLSAMMANS FÖRORD
VÄXA TILLSAMMANS SUMMERING
VÄXA TILLSAMMANS RECAP ’MATREVOLUTIONEN'
VÄXA TILLSAMMANS VÄXA TILLSAMMANS:
VÄXA TILLSAMMANS - SCALE-UP
VÄXA TILLSAMMANS - FRÄMJA LOKALA EKOSYSTEM
VÄXA TILLSAMMANS - SAMVERKAN OCH ÖPPEN INNOVATION
VÄXA TILLSAMMANS KONSUMENTEN 2025
VÄXA TILLSAMMANS FRAMTIDSBRIEFEN – KOMPASS FÖR VÄX
TBASERAT
K OMP ASS YNGRE TROR PÅ STÖRRE ANDEL VÄXTBASERAT
SVÅRAST ATT ÖVERGE! Den yngre åldersgruppen, 18-29-åringar, utmärker sig specifikt när det gäller deras profil och inställning till mat. De är i högre grad flexitarianer och vegetarianer, det finns även en tendens till att de i högre grad är veganer. Unga är även de som i signifikant högre grad tror att så mycket som 75 procent av deras måltider kommer att vara växtbaserade år 2025. 1 ÄGG, 29% 2 OST, 24% 3 FISK, 23% 4 KYCKLING, 22% 5 NÖTKÖTT, 20% 6 VILTKÖTT, 10% 7 GRISKÖTT, 9% 8 ANNAN MEJERIPRODUKT, 8% DESSERTER MED AQUAFABA? På ICA Köket finns åtta smarriga recept på desserter och fika där äggvita vanligtvis används (och även ett recept på växtbaserad majonnäs). I dessa recept ingår kikärtsspad, ibland kallad ’aquafaba’, istället för ägg. ica.se/recept Resultat från frågan: ”Om du skulle äta en nästan uteslutande växtbaserad/ vegetarisk kost och enbart lägga till eller behålla en eller två animaliska produkter som tillbehör/topping, vilken/ vilka skulle du välja?” 119
VÄXA TILLSAMMANS KÄLLOR OCH NOTER