VÄXA TILLSAMMANS 1
VÄXA TILLSAMMANS FÖRORD
VÄXA TILLSAMMANS SUMMERING
VÄXA TILLSAMMANS RECAP ’MATREVOLUTIONEN'
VÄXA TILLSAMMANS VÄXA TILLSAMMANS:
VÄXA TILLSAMMANS - SCALE-UP
VÄXA TILLSAMMANS - FRÄMJA LOKALA EKOSYSTEM
VÄXA TILLSAMMANS - SAMVERKAN OCH ÖPPEN INNOVATION
VÄXA TILLSAMMANS KONSUMENTEN 2025
VÄXA TILLSAMMANS FRAMTIDSBRIEFEN – KOMPASS FÖR VÄX
TBASERAT
K OMP ASS FAVORITRÅVAROR 1 POTATIS, 56% 2 SVAMP,
47% 3 BROCCOLI, 34% 4 MOROT, 32% 5 TOMATER, 32% 6 SPARRIS, 30% FRAMTIDSMAT 1 ’FRÅN SKOGEN’ T ex centrerat kring grillade kantareller eller rostad skogssvamp (34%) 2 GRÖNSAKER MATCHAS MED NÖTTER, FRÖER OCH/ELLER GRYN T ex bakade betor med hasselnötssmör, fänkål med rostad pistagenöt, grillad rotselleri med bovete (28%) 3 RÖKT, GRILLAT ELLER KOLBAKAT T ex rätter som innehåller kolbakade rotfrukter, rökt gräddfil, grillad savoykål (26%) 4 MATRÄTTER MED SVENSK FRUKT OCH BÄR I T ex rotsaker serverat med bakat äpple, sallad med fermenterade jordgubbar, rätter toppade med kapris från fläderbär (25%) 5 MATRÄTTER SOM PÅ OLIKA SÄTT INNEHÅLLER BRÖD T ex grönsaksfylld briochebulle, rätter toppade med rostad brödkross, soppa serverat med vedugnsbakat surdegsbröd (20%) 6 SMÖRIG SMAKPROFIL T ex serverat med vispat örtsmör, smörad buljong, smörkokt purjolök (18%) 7 SMAKDOMINERADE AV FÄRSKA ÖRTER T ex brynt i salviasmör, serverat med dillmajonäs eller dressing av körvel (16%) 8 TYDLIGA INSLAG AV FERMENTERAT/PICKLAT/ SYRAT T ex mat serverat med sås på fermenterade plommon, rätter toppade med picklade morötter eller rödsurkål (14%) 129 7 BÖNOR/ÄRTER, 26% 8 BLOMKÅL, 26% 9 RÖDBETA, 20% 10 VITKÅL, 18% 11 ÄPPLE, 16% 12 JORDÄRTSKOCKA, 16% Under 15%: Grönkål, zucchini, aubergine/äggplanta, rotselleri, fänkål, pumpa, gulbeta, kålrabbi.
VÄXA TILLSAMMANS KÄLLOR OCH NOTER