Loading...
VÄXA TILLSAMMANS 1
VÄXA TILLSAMMANS FÖRORD
VÄXA TILLSAMMANS SUMMERING
VÄXA TILLSAMMANS RECAP ’MATREVOLUTIONEN'
VÄXA TILLSAMMANS VÄXA TILLSAMMANS:
VÄXA TILLSAMMANS - SCALE-UP
VÄXA TILLSAMMANS - FRÄMJA LOKALA EKOSYSTEM
VÄXA TILLSAMMANS - SAMVERKAN OCH ÖPPEN INNOVATION
VÄXA TILLSAMMANS KONSUMENTEN 2025
VÄXA TILLSAMMANS FRAMTIDSBRIEFEN – KOMPASS FÖR VÄX
TBASERAT
K OMP ASS RÖD SÅS YOGHURTSÅS 1 st tomat 1 st röd
paprika 3 vitlöksklyftor 1 st citron 1 st röd chili ½ dl olivolja Salt Vitvinsvinäger Rosta tomat, paprika, citron, chili och vitlök i ugnen på 200 grader, tills de är mörkt bruna i skalet (cirka 10 minuter). Mixa dem sedan med allt utom citronen i matberedare. Pressa i den rostade citronens juice och smaka av med salt och vinäger. 2 dl valfri yoghurt eller växtbaserad variant 2 msk olivolja 1 msk citronjuice ½ tsk salt Blanda alltsammans och servera till kebaben. Till servering 1 skivad tomat 12 skivor gurka 80 g surkål Isbergssallad 3 bollar labneh eller annan god krämig ost Saltgurka HEJ KOCKAR: MARION RINGBORG OCH LINN SÖDERSTRÖM Varför är detta en bra rätt för någon som är lite skeptisk till att äta växtbaserat? – Kebab är ju verkligen något för alla, så vi tänkte att det kan vara en bra introduktion för den som är lite skeptisk. Vi vill visa hur mycket man kan fylla en rätt med och samtidigt behålla det växtbaserat. Varför är detta bättre och godare än en ’vanlig’ kebab enligt er? – Vi skulle säga att den är precis lika god som en vanlig kebab men är mer hållbar och roligare att tillaga. Vid vilka tillfällen passar sig rätten bäst? – Det är ju verkligen en rätt som ska ätas i grupp och tillagas tillsammans. Perfekt till fest och kalas. 142
VÄXA TILLSAMMANS KÄLLOR OCH NOTER